„Házilag szaloncukrot készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell házilag szaloncukrot készíteni? == A házilag készített szaloncukor nem tartalmaz adalékanyagokat, általában olcsóbb, mint egy minőségibb bolti …”) |
(→Hogyan kell házilag szaloncukrot készíteni?) |
||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell házilag szaloncukrot készíteni? == | == Hogyan kell házilag szaloncukrot készíteni? == | ||
− | A házilag készített szaloncukor nem tartalmaz adalékanyagokat, általában olcsóbb, mint egy minőségibb bolti édesség, és kedvünk szerint ízesíthetjük. | + | [[Fájl:szaloncukor_hazilag.jpg|right]]A házilag készített szaloncukor nem tartalmaz adalékanyagokat, általában olcsóbb, mint egy minőségibb bolti édesség, és kedvünk szerint ízesíthetjük. |
== Lépések == | == Lépések == |
A lap jelenlegi, 2011. november 28., 13:51-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell házilag szaloncukrot készíteni?
A házilag készített szaloncukor nem tartalmaz adalékanyagokat, általában olcsóbb, mint egy minőségibb bolti édesség, és kedvünk szerint ízesíthetjük.
[szerkesztés] Lépések
- Fondantos szaloncukor kakaóba mártva
- Hozzávalók: ½ kg cukor, 1,5 dl víz, 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, 10 dkg apróra vágott mazsola, 20 dkg darált dió, 10 dkg darált keksz, 1 narancs héja.
- A cukrot vízzel forraljuk 10 percig, majd időnként kevergetve addig hűtsük, míg elkezd kifehéredni, és jó sűrű nem lesz.
- Keverjük hozzá a csokit és a vajat.
- Hagyjuk egy napot száradni, majd öntsük hozzá a diót, a mazsolát, a kekszet és a narancs héját.
- Gyúrjuk össze úgy, hogy a kókuszgolyónál keményebb masszát kapjunk.
- Formázzuk meg a szaloncukrokat, hempergessük meg kakaóban, majd csomagoljuk.
- Kávés szaloncukor
- Hozzávalók: 1/2 kg cukor, 1 dl víz, 1 adag erős feketekávé, 3 dkg vaj, kis rum, kakaó.
- A Fondantos szaloncukor receptjéhez hasonlóan forraljuk a cukrot a vízzel.
- Keverjük hozzá a feketekávét, a vajat és a rumot. Gyúrjuk össze.
- Hagyjuk kicsit kiszáradni, majd formázzuk meg a szaloncukrokat, hempergessük meg kakaóba, és csomagoljuk be.
- Cukormentes szalon-„cukor” (kókuszos-mandulás)
- Hozzávalók: 50 dkg mazsola, 20 dkg őrölt mandula, 10 dkg kókuszreszelék, 2 citrom reszelt héja, csipetnyi őrölt fahéj, 5 dkg méz (opcionális).
- A mazsolát öntsük le forró vízzel, és hagyjuk 5 percig állni.
- Robotgépben dolgozzuk össze a mandulát, a kókuszreszeléket, a citromhéjat, a fahéjat és a mazsolát (előtte öntsük le róla a vizet). Szükség esetén kis vízzel vagy mézzel segíthetünk az összeállításban.
- Formázzuk meg, és csomagoljuk.
[szerkesztés] Tippek
- Szaloncukormáz: 15 dkg margarint olvasszunk fel, keverjük össze 5 dkg karobporral és néhány csepp steviával. Ha már nem túl forró, mártogassuk bele a szaloncukrokat, majd hagyjuk megdermedni.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- a receptekben leírt hozzávalók
- szép csomagolópapír
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Ha nem sikerülne elsőre, ne menjen el a kedvünk.