„Omlettet készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell omlettet készíteni? == Az omlett finom és változatos étel, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Tökéletes reggelire vagy könnyű vacsor…”)
 
(Lépések)
 
(Egy közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva)
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell omlettet készíteni? ==
 
== Hogyan kell omlettet készíteni? ==
Az omlett finom és változatos étel, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Tökéletes reggelire vagy könnyű vacsorára, és számtalan ízvariációval készíthető.
+
[[Fájl:Hogyan-kell-omlettet-kesziteni.jpg|right]]Az omlett finom és változatos étel, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Tökéletes reggelire vagy könnyű vacsorára, és számtalan ízvariációval készíthető.
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
6. sor: 6. sor:
 
# '''Készítsd elő a tölteléket.''' Ha az omletthez tölteléket is tervezel hozzáadni (pl. zöldséget vagy sonkát), akkor ezeket pirítsd elő egy serpenyőben, amíg megpuhulnak, majd tett félre.
 
# '''Készítsd elő a tölteléket.''' Ha az omletthez tölteléket is tervezel hozzáadni (pl. zöldséget vagy sonkát), akkor ezeket pirítsd elő egy serpenyőben, amíg megpuhulnak, majd tett félre.
 
# '''Melegítsd fel a vajat vagy olajat''' egy közepes méretű, tapadásmentes serpenyőben közepes lángon.
 
# '''Melegítsd fel a vajat vagy olajat''' egy közepes méretű, tapadásmentes serpenyőben közepes lángon.
# Öntsd a felvert tojást a serpenyőbe, és hagyd, hogy a szélei kezdjenek megszilárdulni.
+
# '''Öntsd a felvert tojást a serpenyőbe''', és hagyd, hogy a szélei kezdjenek megszilárdulni.
 
# '''Ha a tojás széle kezd megszilárdulni''', de a közepén még kicsit folyós, akkor szórd rá a tölteléket.
 
# '''Ha a tojás széle kezd megszilárdulni''', de a közepén még kicsit folyós, akkor szórd rá a tölteléket.
 
# '''Használj egy lapátot''', hogy óvatosan hajtsd fel az omlett egyik felét.
 
# '''Használj egy lapátot''', hogy óvatosan hajtsd fel az omlett egyik felét.
# Az omlett készítése közepes lángon további 1-2 percig tart, vagy amíg teljesen megszilárdul. Tálald forrón.
+
# '''Az omlett készítése közepes lángon további 1-2 percig tart''', vagy amíg teljesen megszilárdul. Tálald forrón.
  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==

A lap jelenlegi, 2023. augusztus 21., 04:39-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell omlettet készíteni?

Hogyan-kell-omlettet-kesziteni.jpg

Az omlett finom és változatos étel, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Tökéletes reggelire vagy könnyű vacsorára, és számtalan ízvariációval készíthető.

[szerkesztés] Lépések

  1. Készítsd elő az omlettalapot. Verd fel a tojásokat egy tálban a tej vagy víz hozzáadásával. Adj hozzá sót és borsot ízlés szerint, és verd habosra.
  2. Készítsd elő a tölteléket. Ha az omletthez tölteléket is tervezel hozzáadni (pl. zöldséget vagy sonkát), akkor ezeket pirítsd elő egy serpenyőben, amíg megpuhulnak, majd tett félre.
  3. Melegítsd fel a vajat vagy olajat egy közepes méretű, tapadásmentes serpenyőben közepes lángon.
  4. Öntsd a felvert tojást a serpenyőbe, és hagyd, hogy a szélei kezdjenek megszilárdulni.
  5. Ha a tojás széle kezd megszilárdulni, de a közepén még kicsit folyós, akkor szórd rá a tölteléket.
  6. Használj egy lapátot, hogy óvatosan hajtsd fel az omlett egyik felét.
  7. Az omlett készítése közepes lángon további 1-2 percig tart, vagy amíg teljesen megszilárdul. Tálald forrón.

[szerkesztés] Tippek

  • A tökéletes omlett elkészítéséhez használj friss tojásokat.
  • A finom és lágy omlett érdekében ne túlfőzd.
  • Kísérletezz különböző töltelékekkel és ízesítésekkel.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 2-3 tojás
  • 2 evőkanál tej vagy víz
  • Só és bors ízlés szerint
  • 1-2 evőkanál vaj vagy olaj
  • Választható töltelékek: sonka, sajt, zöldségek (pl. gomba, paprika, spenót stb.)

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • A tej hozzáadása segít abban, hogy az omlett lágy és krémes legyen, de elhagyható, ha nem szereted a textúrát.

[szerkesztés] Kapcsolódó videók

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell