„Finom, tápláló kesudió tejet készíteni otthon” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell{kesudiótejet készíteni}? == MEGJEGYZÉS: A kesudiótejet nem kell boltban megvásárolnod, otthon is elkészítheted, meglepő módon, kesudióból!:…”) |
a (Hogyankell átnevezte a(z) Hogyan készítsünk otthon is finom, tápláló kesudió tejet? lapot a következő névre: Finom, tápláló kesudió tejet készíteni otthon) |
||
(Egy közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva) | |||
1. sor: | 1. sor: | ||
− | == Hogyan kell | + | == Hogyan kell kesudiótejet készíteni? == |
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
+ | A kesudiótejet nem kell boltban megvásárolnod, otthon is elkészítheted, meglepő módon, kesudióból! Íme, egy egyszerű recept, hogyan készíthet otthon kesudiótejet. | ||
== Amire szükséged lehet == | == Amire szükséged lehet == | ||
14. sor: | 9. sor: | ||
* ízlés szerint édesítő (pl. datolya, juharszirup, stb.) | * ízlés szerint édesítő (pl. datolya, juharszirup, stb.) | ||
− | + | == Lépések == | |
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | Jó étvágyat! | + | # Áztasd be a kesudiót legalább 4 órára, de lehetőleg egy éjszakára, hogy megpuhuljon. |
+ | # Öblítsd le a kesudiót, majd tedd egy turmixgépbe. | ||
+ | # Önts hozzá 4 csészényi vizet, majd turmixold össze alaposan. | ||
+ | # Szűrd át egy finom szűrőn vagy kesztyűn, hogy eltávolítsd az esetleges darabokat és rostokat. | ||
+ | # Ha szeretnéd édesíteni, adj hozzá ízlés szerint datolyát, juharszirupot, vagy más édesítőt, majd turmixold össze újra. | ||
+ | # Tárold a kesudiótejet hűtőszekrényben, és fogyaszd el 2-3 napon belül. | ||
+ | # Jó étvágyat! | ||
== Figyelmeztetések == | == Figyelmeztetések == |
A lap jelenlegi, 2023. április 20., 09:32-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell kesudiótejet készíteni?
A kesudiótejet nem kell boltban megvásárolnod, otthon is elkészítheted, meglepő módon, kesudióból! Íme, egy egyszerű recept, hogyan készíthet otthon kesudiótejet.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 1 csésze nyers kesudió
- 4 csésze víz
- ízlés szerint édesítő (pl. datolya, juharszirup, stb.)
[szerkesztés] Lépések
- Áztasd be a kesudiót legalább 4 órára, de lehetőleg egy éjszakára, hogy megpuhuljon.
- Öblítsd le a kesudiót, majd tedd egy turmixgépbe.
- Önts hozzá 4 csészényi vizet, majd turmixold össze alaposan.
- Szűrd át egy finom szűrőn vagy kesztyűn, hogy eltávolítsd az esetleges darabokat és rostokat.
- Ha szeretnéd édesíteni, adj hozzá ízlés szerint datolyát, juharszirupot, vagy más édesítőt, majd turmixold össze újra.
- Tárold a kesudiótejet hűtőszekrényben, és fogyaszd el 2-3 napon belül.
- Jó étvágyat!
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- A kesudió, mint minden dióféle, az arra érzékenyeknél allergiás reakciókat válthat ki! Aki érzékeny a dió- és mogyorófélékre, kérem, inkább tartózkodjon ennek fogyasztásától!