„Cikkek:Hogyan zajlik a fertőtlenítés a sütőiparban” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „ =='''Hogyan zajlik a fertőtlenítés a sütőiparban?'''== Tudta, hogy a sütőipari termékeket a hűlés, pihentetés közben kell a leginkább megóvni a külön…”) |
a („Cikkek:Hogyan zajlik a fertőtlenítés a sütőiparban” levédve ([Szerkesztés=csak adminisztrátoroknak engedélyezett] (határozatlan) [Átnevezés=csak adminisztrátoroknak engedélyezett] (határozatlan))) |
||
(Egy közbenső módosítás, amit egy másik szerkesztő végzett, nincs mutatva) | |||
2. sor: | 2. sor: | ||
=='''Hogyan zajlik a fertőtlenítés a sütőiparban?'''== | =='''Hogyan zajlik a fertőtlenítés a sütőiparban?'''== | ||
+ | |||
+ | [[Fájl:Https-_www.germicidlampa.hu_-_2022_november_-_Cikk1.jpeg | 600px]] | ||
Tudta, hogy a sütőipari termékeket a hűlés, pihentetés közben kell a leginkább megóvni a különféle kórokozóktól? Különösen a penészedés lehet rendkívül veszélyes ebben a szakaszban, hiszen a levegőben rengeteg penészgomba és spóra kering. Valójában mindenki szeretné elkerülni az ehhez hasonló incidenseket, amiben az UV-C technológia lehet a segítségünkre. | Tudta, hogy a sütőipari termékeket a hűlés, pihentetés közben kell a leginkább megóvni a különféle kórokozóktól? Különösen a penészedés lehet rendkívül veszélyes ebben a szakaszban, hiszen a levegőben rengeteg penészgomba és spóra kering. Valójában mindenki szeretné elkerülni az ehhez hasonló incidenseket, amiben az UV-C technológia lehet a segítségünkre. |
A lap jelenlegi, 2022. november 24., 07:53-kori változata
Hogyan zajlik a fertőtlenítés a sütőiparban?
Tudta, hogy a sütőipari termékeket a hűlés, pihentetés közben kell a leginkább megóvni a különféle kórokozóktól? Különösen a penészedés lehet rendkívül veszélyes ebben a szakaszban, hiszen a levegőben rengeteg penészgomba és spóra kering. Valójában mindenki szeretné elkerülni az ehhez hasonló incidenseket, amiben az UV-C technológia lehet a segítségünkre.
A következő cikkben most megtudhatjuk, milyen lehetőségeink vannak, amennyiben hatékony fertőtlenítési módszerre vágyunk.
Erről szól az UV-C technológia
Az UV-C technológia lényege, hogy a 253,7 nm-es UV-C sugárzást kibocsátó lámpák csírátlanítják a felületeket és a légteret. A Hollandimpex falra szerelhető lámpái például olyan szabadon sugárzó darabok, amelyek több irányba, közvetlenül juttatják el az UV-C fényt. Ez a fény pedig a gombákat, a penészt és a baktériumokat is megsemmisíti.
Ha szeretnénk olyan környezetbarát eljárással végezni a csírátlanítást, amely nem terheli a környezetünket, nem tartalmaz vegyszert, nem lehet túladagolni és nem káros a produktumra, akkor szintén nekünk való az UV-C technológia.
A szabadon sugárzó lámpák hatása
Az élelmiszeriparban kifejezetten fontos, hogy biztosítsák a raktárak megfelelő mikrobiológiai szintjét. A falra szerelhető lámpatestek erős sugárzással dolgoznak, s a raktárakban akár 24 órán keresztül is működtethetők.
A lényeg, hogy ebben az esetben senki ne tartózkodjon az érintett helyiségben! Habár rövid időre be lehet menni védőszemüveggel, viszont maga a sugárzás veszélyes az emberek egészségére.
A sugárzással semmi baj nincs, ha zárt rendszerben működő lámpák végzik a csírátlanítást, ilyenkor ugyanis nem fenyeget minket veszély.
Hogyan oldható ez meg?
Erre többféle megoldást is találhatunk. A légcsatornába épített UV4AIR Duct segít abban, hogy a helyiségbe folyamatosan csírátlanított levegő áramoljon.
Az UV4AIR Simple esetében pedig egy fali nyílásra helyezett ventilátor hajtja be a levegőt, amelyet aztán a lámpák vesznek kezelésbe.
Végül, de nem utolsósorban az UV4AIR Active is hasonló elven működik. A csírátlanítást ez a készülék úgy végzi, hogy folyamatosan keringeti a helyiség levegőjét. A rajta áthaladó levegőt a germicidlámpák csírátlanítják.
Az olyan ipari körülmények, ahol élelmiszerekkel dolgoznak, megkövetelik az alapos és tökéletes fertőtlenítést, csak így garantálható az egészséges termékek elkészítése és értékesítése.