„Citromlekvárt készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell citromlekvárt készíteni? == right|250px '''Sokaknak már a narancslekvár is túl extrém ízvilággal rendelkezik, ám a g…”) |
(Nincs különbség)
|
A lap jelenlegi, 2020. február 5., 18:37-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell citromlekvárt készíteni?
Sokaknak már a narancslekvár is túl extrém ízvilággal rendelkezik, ám a gasztronómia világában az a jó, hogy nyugodtan kísérletezhet az ember. Ha van otthon pár darab citromunk, akkor lehet még csavarni egyet a citrusos ízeken. Próbáld ki, hogy hogyan ízlik a citrom fanyarsága édes lekvárként elkészítve, süteménnyel tálalva.
[szerkesztés] Lépések
- Készítsd elő a citromokat (fél kg):
- Alaposan mosd meg és törölgesd meg őket.
- Hosszában vágd ketté a citromokat, majd szedegesd ki a magokat.
- Héjastól vágd fel kisebb szeletekre.
- Vegyél elő egy lábast, tedd bele a citromokat, majd öntsd fel vízzel (1 liter).
- Hagyd 1 napig állni.
- Másnap tedd fel a tűzhelyre. Miután felforrt, 20 percig hagyd rotyogni. Időközben kevergesd is meg.
- Hagyd újabb 1 napig állni.
- Másnap add hozzá a cukrot is, majd tedd fel újra a tűzhelyre. Forrástól számítva addig főzd, míg megkocsonyásodik. Ez kb. 40 percet vesz igénybe.
- Töltsd sterilizált üvegekbe (kb. 4 kis üveg):
- Zárd le. Hagyd kihűlni.
- Felhasználásig tedd a kamrába.
- Tálald édes kaláccsal, muffinnal.
[szerkesztés] Tippek
- Ha keserűnek találod, akkor máskor a második napon öntsd le róla a vizet, és újabb 1 liter víz felhasználásával készítsd el.
- Különleges gasztroajándék lehet belőle.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 4 db kis üveg
- fél kg citrom
- 1 kg cukor
- 1 liter víz
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Csak akkor kezdj bele, ha tudsz kis időt szánni rá egymást követő három napon át.
- Legjobb, ha biocitromot vásárolsz, mert héjastól kerül fogyasztásra.
- Ha nincs kamrád, akkor napfénytől védett helyen tárold.