„Tarhonyát készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
Evus (vitalap | szerkesztései) (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell Tarhonyát készíteni? == A tarhonya egy klasszikus magyar köret, így készítsd, hogy ne ragadjon össze! Fájl:Tarhonya_fozese300.jpg == Lép…”) |
(Nincs különbség)
|
A lap jelenlegi, 2018. július 27., 18:26-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell Tarhonyát készíteni?
A tarhonya egy klasszikus magyar köret, így készítsd, hogy ne ragadjon össze!
[szerkesztés] Lépések
- Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat.
- Ha felmelegedett az olaj tedd bele a tarhonyát, és időnként kevergetve pirítsd meg. Akkor jó, ha már a tarhonya szemek egy része egészen megbarnul, de vigyázz, ne égesd oda.
- Melegítsd fel a vizet, a legegyszerűbb egy vízforralóval, és öntsd a vizet a megpirult tarhonyához. Óvatosan csináld, mert gőz fog keletkezni!
- Add a sót is a tarhonyához, keverd össze, és alacsony lángon, fedővel letakarva főzd 15-20 percig. Időnként keverd át, hogy ne ragadjon le.
- Ha úgy érzed sok víz maradt a tarhonyán, akkor fedő nélkül főzd a végén, hogy a felesleges víz elpárologjon.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 1 csésze tarhonya
- 2 csésze víz
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál olaj
- 1 serpenyő