„Zabpelyhes kekszet készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell zabpelyhes kekszet készíteni? == right|250px Egyszerű és ízletes finomság a mindennapokra, ami reggelire, vacsorár…”)
 
 
(Egy közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva)
15. sor: 15. sor:
 
#* ½ kikapart vaníliarúd.
 
#* ½ kikapart vaníliarúd.
 
#'''Először is keress egy kellően nagy keverőtálat!''' A zabpelyhet, lisztet, fahéjat, cukrot, szódabikarbónát és végül a sót dolgozd össze alaposan!  
 
#'''Először is keress egy kellően nagy keverőtálat!''' A zabpelyhet, lisztet, fahéjat, cukrot, szódabikarbónát és végül a sót dolgozd össze alaposan!  
#'''Lassú tűzön olvaszd folyósra a mézet, majd add hozzá a vaníliarúd késsel kikapargatott belsejét!''' A mézes, vajas, vaníliás masszát ezt követően öntsd a lisztes keverékre, majd egyenletesen csurgasd hozzá a kimért tejet! Fakanál segítségével egészen addig kevergesd, amíg sűrű állagú tésztát nem nyersz masszádból!
+
#'''Lassú tűzön olvaszd folyósra a mézet, majd add hozzá a vaníliarúd késsel kikapargatott belsejét!''' A mézes, vajas, vaníliás masszát ezt követően öntsd a lisztes keverékre, majd egyenletesen csurgasd hozzá a kimért tejet. Fakanál segítségével egészen addig kevergesd, amíg sűrű állagú tésztát nem nyersz masszádból.
#'''Takard vagy fóliázd le, és tedd be a hűtődbe!''' Hagyj időt állni a masszának, így a zab kellőképpen felszívja majd magát. Egy óra elteltével vedd ki, majd melegítsd elő sütődet 175 fokra! Ne feledkezz meg a sütőpapírral történő kibélelésről sem!
+
#'''Takard vagy fóliázd le, és tedd be a hűtődbe!''' Hagyj időt állni a masszának, így a zab kellőképpen felszívja majd magát. Egy óra elteltével vedd ki, majd melegítsd elő sütődet 175 fokra. Ne feledkezz meg a sütőpapírral történő kibélelésről sem!
#'''Formázz diónyi gombóckákat, melyeket egymástól kb. 5-5 cm távolságra helyezz el a sütőpapírral kibélelt tepsiden!''' Vizes kanál aljának segítségével, vagy enyhén nedves ujjakkal lapítsd őket kb. 3 cm átmérőjű korongokká! Süsd 12-13 perc alatt aranybarna kekszekké őket! Ismételd a folyamatot egészen addig, amíg masszád el nem fogy!
+
#'''Formázz diónyi gombóckákat, melyeket egymástól kb. 5-5 cm távolságra helyezz el a sütőpapírral kibélelt tepsiden!''' Vizes kanál aljának segítségével, vagy enyhén nedves ujjakkal lapítsd őket kb. 3 cm átmérőjű korongokká. Süsd 12-13 perc alatt aranybarna kekszekké őket, majd ismételd a folyamatot egészen addig, amíg masszád el nem fogy.
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
# Nyugodtan kiegészítheted étcsokoládéval, szárított gyümölccsel, pirított magvakkal a receptet! Darabold össze, majd keverd választott hozzávalódat a tésztához, ezt követően helyezd a hűtőbe!
+
# Nyugodtan kiegészítheted étcsokoládéval, szárított gyümölccsel, pirított magvakkal a receptet! Darabold össze, majd keverd választott hozzávalódat a tésztához, ezt követően helyezd a hűtőbe.
 
== Amire szükséged lehet ==
 
== Amire szükséged lehet ==
 
* Recept utasításainak követése,
 
* Recept utasításainak követése,
30. sor: 30. sor:
  
 
== Figyelmeztetések ==
 
== Figyelmeztetések ==
# Törekedj óvatosan kiszedni a forró sütiket a tepsiből, majd egymás mellé halmozni őket. Puha állapotukban könnyedén törhetnek, illetve deformálódhatnak!
+
*Törekedj óvatosan kiszedni a forró sütiket a tepsiből, majd egymás mellé halmozni őket. Puha állapotukban könnyedén törhetnek, illetve deformálódhatnak!
 
== Videók ==
 
== Videók ==
 
<youtube> hBdYUzPm0FQ </youtube>
 
<youtube> hBdYUzPm0FQ </youtube>

A lap jelenlegi, 2018. február 22., 16:11-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell zabpelyhes kekszet készíteni?

Zabpelyheskeksz.jpg

Egyszerű és ízletes finomság a mindennapokra, ami reggelire, vacsorára, vagy akár csak nassolnivalónak is tökéletes édesség! Nem csupán bolti kekszek házias helyettesítője, hanem kalóriacsökkentett változata is. Készítsd el sok-sok szeretettel családtagjaidnak, barátaidnak, egészségtudatos kollégáidnak! Láss neki, egy jól bevált recept tesztelésének!

[szerkesztés] Lépések

  1. Irány a legközelebbi bolt, és szerezd be a 35-40 keksz elkészítéséhez szükséges hozzávalókat!
    • 7,5 dkg zabpehely,
    • 15 dkg finomliszt,
    • 1 kávékanál őrölt fahéj,
    • 15 dkg barna cukor,
    • ½ kávéskanál szódabikarbóna,
    • 1 csipet só,
    • 15 dkg vaj,
    • 4 evőkanál hideg tej (lehetőség szerint mandula- vagy kókusztej),
    • 2 evőkanál méz,
    • ½ kikapart vaníliarúd.
  2. Először is keress egy kellően nagy keverőtálat! A zabpelyhet, lisztet, fahéjat, cukrot, szódabikarbónát és végül a sót dolgozd össze alaposan!
  3. Lassú tűzön olvaszd folyósra a mézet, majd add hozzá a vaníliarúd késsel kikapargatott belsejét! A mézes, vajas, vaníliás masszát ezt követően öntsd a lisztes keverékre, majd egyenletesen csurgasd hozzá a kimért tejet. Fakanál segítségével egészen addig kevergesd, amíg sűrű állagú tésztát nem nyersz masszádból.
  4. Takard vagy fóliázd le, és tedd be a hűtődbe! Hagyj időt állni a masszának, így a zab kellőképpen felszívja majd magát. Egy óra elteltével vedd ki, majd melegítsd elő sütődet 175 fokra. Ne feledkezz meg a sütőpapírral történő kibélelésről sem!
  5. Formázz diónyi gombóckákat, melyeket egymástól kb. 5-5 cm távolságra helyezz el a sütőpapírral kibélelt tepsiden! Vizes kanál aljának segítségével, vagy enyhén nedves ujjakkal lapítsd őket kb. 3 cm átmérőjű korongokká. Süsd 12-13 perc alatt aranybarna kekszekké őket, majd ismételd a folyamatot egészen addig, amíg masszád el nem fogy.

[szerkesztés] Tippek

  1. Nyugodtan kiegészítheted étcsokoládéval, szárított gyümölccsel, pirított magvakkal a receptet! Darabold össze, majd keverd választott hozzávalódat a tésztához, ezt követően helyezd a hűtőbe.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • Recept utasításainak követése,
  • alapanyagok beszerzése,
  • egy nagy keverőtál,
  • előmelegített sütő,
  • széles tepsi,
  • sütőpapír,
  • éhes szájak.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Törekedj óvatosan kiszedni a forró sütiket a tepsiből, majd egymás mellé halmozni őket. Puha állapotukban könnyedén törhetnek, illetve deformálódhatnak!

[szerkesztés] Videók

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bgyorfi