„Almás-fahéjas muffint készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell almás-fahéjas muffint készíteni? == right|250px Ha tipikus őszi ízekre vágysz, érdemes kipróbálnod a mennyei és puha a…”) |
(Nincs különbség)
|
A lap jelenlegi, 2017. november 30., 08:52-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell almás-fahéjas muffint készíteni?
Ha tipikus őszi ízekre vágysz, érdemes kipróbálnod a mennyei és puha almás-fahéjas muffint. Ráadásul, ha idő szűkében vagy, mégis meg szeretnéd lepni családot vagy barátaidat vele, akkor is jó választás, hiszen egy szempillantás alatt elkészül. Szeretnéd megspékelni még valamivel a tésztát? Azt is bátran megteheted, hiszen a fahéjas-alma íz mellé sok minden remekül passzol, például néhány étcsoki darabka. ;)
[szerkesztés] Lépések
- Készítsd el az almás-fahéjas keveréket! Végy a kezedbe egy nagyobb lyukú reszelőt, majd reszeld le az almákat, utána pedig ízesítsd meg fahéjjal ízlés szerint, és tedd félre.
- Készítsd el a tésztát! Törd fel a tojásokat, verd fel habosra, majd ezután hozzáadhatod a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha ezzel is készen vagy, fokozatosan öntsd hozzá a tejet és az olajat. Közben vegyítsd egy másik tálban a sütőport, illetve lisztet, majd ha kész az egyveleg, lassan forgasd hozzá a kapott tésztához. Végezetül add hozzá az almás masszát az eddig kapott keverékhez.
- Öntsd bele a tésztát a muffinformákba! Ha már elérted a homogén állagot, vedd elő a muffinformákat, és kend ki vajjal őket. Ügyelj arra, hogy a tésztát csak háromnegyedig töltsd, hiszen sütés közben meg fog dagadni.
- Tedd be a 200-220 °C-ra előmelegített sütőbe a muffinokat, és süsd kb. 20 percig! Ha úgy érzed, hogy készen vannak, a biztonság kedvéért még csinálj egy tűpróbát, és ha nem tapad hozzá a tészta, elkészültél. Jó étvágyat hozzá! :)
[szerkesztés] Tippek
- Mindent jól keverj el, hogy homogén tésztát kapj, semmiből ne legyen túl sok, vagy túl kevés egy helyen.
- Ügyelj arra, hogy csak háromnegyedig töltsd meg a muffinformákat, hiszen sütés közben meg fog dagadni a süti.
- Miután letelt a 20 perc, még ellenőrizd tűpróbával, hogy átsült-e már a tészta.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- Nagylyukú reszelő,
- tálak,
- muffinformák,
- 1 tk sütőpor,
- 1 tojás,
- 1 bögre tej,
- 2 bögre liszt,
- fahéj,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- fél bögre olaj,
- 1 bögre cukor,
- 3 alma.
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Ne használj túl sok fahéjat, hiszen kellemetlen ízt kölcsönözhet a muffinjaidnak.
- Ügyelj arra, hogy a tésztához megfelelő sorrendben add hozzá az alapanyagokat.
- Tűpróbánál akkor jó a tészta, hogyha nem ragad semmi a tűre/késnek a hegyére. Ellenkező esetben még süsd a muffinokat, hiszen nyersek maradtak belül.