1 100
szerkesztés
Módosítások
→Tippek
== Tippek ==
* '''Gersli rizottó készítése: ''' 20 dkg gerslit készíts elő a fent leírt módon (öblítés, áztatás). Egy kevés vajon párolj meg 1 közepes fej, apróra vágott vöröshagymát és 2 gerezd aprított fokhagymát. Öntsd rá a beáztatott, majd leszűrt árpagyöngyöt, és keverd át, hogy a szemeket bevonja a zsiradék. Önts rá 1 dl száraz fehérbort, és hagyd így pár percig, amíg az alkohol elpárolog. Ha teheted, fűszerezd egy kevés szárított gombával vagy gombaporral. Ezután adj hozzá 0,5 liter langyos húslevest, fedd le, és néhányszor megkeverve alacsony lángon főzd kb. 25 percig. Ezután adj hozzá még 0,5 liter húslevet, és főzd további 15 percig, amíg a gersli megpuhul, de kellemesen harapható marad.* '''Babos-füstölt húsos gersli: ''' A gerslit mosd át, majd tedd olyan sütőedénybe, amelynek fedele is van (tepsi, jénai vagy római tál, cserépedény stb.). Tegyél mellé babot és kisebb darabokra vágott füstölt húst (tarját, csülköt), majd ízesítsd babérlevéllel, fokhagymával. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje az ételt, majd tedd a sütőbe. Alacsony fokozaton süsd addig, amíg minden megpuhul – kb. 3 órát.
== Amire szükséged lehet ==