„Rántott húst csinálni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell rántott húst csinálni? == Fájl:Rantott-hus-legek-pizza-meretu-es-negyvenezer-forintos-becsi-szeletek d02c0a600d39ae1350ec84482b7eae82.jpg|right|25…”) |
(Nincs különbség)
|
A lap jelenlegi, 2017. november 3., 08:42-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell rántott húst csinálni?
Vannak pillanatok, amikor bármit megadnánk egy szelet rántott húsért. Igazán egyszerűen elkészíthető étel, ráadásul nagyon ízletes. Már a sütés pillanatában elszabaduló finom illatok is beindítják az ember gyomrát, hát még az ízek, amikor összecsapnak egy-egy harapásnál. Cikkünkből megtudhatod, hogyan lehet tökéletes a rántott húsod.
[szerkesztés] Lépések
- Mosd meg a húst, majd vágd vékony szeletekre! Kivéve, ha comb vagy szárny.
- Fűszerezd meg a bepanírozni kívánt ételt! Ez nagyban függ az ízvilágodtól!
- Készítsd elő a terepet! Szakíts le két nagyobb alufólia darabot, majd szórj lisztet az egyikre, a másikra pedig prézlit!
- Törd fel tányérba a tojást, ezután pedig verd fel!
- Forgasd meg egyenként a befűszerezett darabokat! Először a lisztben, utána a felvert tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában.
- Melegítsd fel serpenyőben az olajat!
- Süsd ki a bepanírozott darabokat! Lehetőleg közepes lángon menjen a tűzhely.
[szerkesztés] Tippek
- Kiklopfolhatod a húst, ha szeretnéd.
- A prézlit és a lisztet is teheted tányérba, bár alufólián könnyebb.
- A rántott húst elkészült formában papírtörlővel bélelt tálba szedd ki!
- Ha a panír aranybarnára sült, kész a rántott hús!
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- Hús
- Kés
- Vágódeszka
- Fűszerek
- Liszt
- Tojás
- Prézli
- Mélytányér
- Alufólia vagy tányér
- Papírtörlő
- Olaj
- Serpenyő
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- A gríz, a búzadara, a dara és a kása ugyanaz.
- A zsemlemorzsa, panírmorzsa és a prézli ugyanaz.
- Ne keverd össze a zsemlemorzsát a grízzel!
- Ha combot vagy szárnyat paníroznál, nem kell felvágnod!
- Ha az olaj túl forró, a hús külseje megég, a belseje pedig nyers marad.
- Ha kis lángon csinálod, a hús elázik az olajban, és sose készülsz el.
- A lisztbe forgatás után rázd le a felesleges lisztet a húsról!
- A felesleges tojást is csorgasd le, nehogy elázzon a panír!
- Óvatosan bánj a forró olajjal!
[szerkesztés] Kapcsolódó videók