1 100
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
→Tippek
* Mielőtt a fél dinnyét elkezded berácsozni, hogy hosszú és vékony szeleteket kapj, éles késsel vagdosd le körben a héját, hogy egy kevés fehér rész se maradjon rajta. Ezután rácsozd be, majd boríts rá egy akkora tálat, amibe belefér a fél dinnye. Nyúlj a vágódeszka alá, szorítsd a tálhoz, majd fordítsd fel – így az összes megtisztított dinnyeszelet szép rendben a tálba kerül. Ezután csak annyi a dolgod, hogy hurkapálcákat szúrsz a vékony szeletekbe, amivel bárki kiemelhet egy darabot.
* A kereskedelemben kaphatók kifejezetten dinnyeszeletelő eszközök. Az alábbi videóban kettőt is teszteltek – érdemes vásárlás előtt átgondolni, hogy valóban szükség van-e rájuk.
* Vékony dinnyeszeletekből süteménykiszúróval változatos formákat vághatsz ki, amelyekkel például koktélokat díszíthetsz.
== Amire szükséged lehet ==