Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Gesztenyét sütni

37 bájt hozzáadva, 2016. október 25., 08:10
Tippek
# A bevagdosott gesztenyét rakd vissza a tálba, önts rá meleg vizet, és puhítsd így 10 percig.
# Ezalatt melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
# Rakd a gesztenyét egy tepsibe , takard le alufóliával, és tedd a forró sütőbe.# Sütés közben többször is rázd meg 20 perc sütés után távolítsd el az alufóliát, és forgasd át a tepsitgesztenyéket, hogy egyenletesen süljenek, majd told vissza a gesztenyék átforduljanak és minden oldalról egyenletesen átsüljenektepsit a sütőbe.# Kb. 30 További 10-15 perc után vedd ki a sült gesztenyét a sütőből. Amikor jó, akkor nagyon finom illatot áraszt, és a vágások mentén szétnyílik a héja.
== Tippek ==
* Ha tepsiben sütöd a gesztenyét, tegyél az aljára alufóliát vagy sütőpapírt, mert a gesztenye fekete foltot hagyhat a fémen.
* A kész sült gesztenyét csomagold be tiszta konyharuhába, hogy ne száradjon ki és tovább maradjon meleg.
* A sült gesztenyét még melegen érdemes megpucolni – ha kihűl, a belső, barna héja rátapad a húsra, ami csökkenti az élvezeti értéket.
* Van, aki áztatás helyett egy nagy tálba teszi a gesztenyéket, vizet önt rá, majd 8-10 percig a mikrohullámú sütőben melegíti.
* Ha beáztatod a gesztenyét, akkor azokat a szemeket, amelyek feljönnek a víz tetejére, érdemes kidobni – ezek nagy valószínűséggel kukacosak.
* Ha több gesztenyét veszel, és nem sütöd meg egyszerre, akkor a nyers termést hűvös, de jól szellőző helyen (pl. kamrában, egy vesszőkosárban) tartsd. Ha meleg helyre teszed, hamar kiszárad, ha pedig nem szellőzik, könnyen megrohad, megpenészedik.
1 100
szerkesztés