„Házilag pillecukrot készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell Házilag pillecukrot készíteni? == A könnyű és puha pillecukor remek desszert lehet egy étkezés után, vagy éppen előtte. Nem kell azonban a bo…”) |
(→Hogyan kell Házilag pillecukrot készíteni?) |
||
(2 közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva) | |||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell Házilag pillecukrot készíteni? == | == Hogyan kell Házilag pillecukrot készíteni? == | ||
− | |||
+ | [[Fájl:Pillecukor.jpg|right|250px]] A könnyű és puha pillecukor remek desszert lehet egy étkezés után, vagy éppen előtte. Nem kell azonban a boltba beszerezned, mert otthon is könnyedén elkészítheted, és így még azt is tudod ellenőrizni, milyen összetevő kerül bele. | ||
== Lépések == | == Lépések == | ||
48. sor: | 48. sor: | ||
== Kapcsolódó források, hivatkozások == | == Kapcsolódó források, hivatkozások == | ||
− | |||
− | |||
− | |||
* [http://aprosef.hu/hazi_pillecukor_recept Házi pillecukor] | * [http://aprosef.hu/hazi_pillecukor_recept Házi pillecukor] | ||
* [http://www.nlcafe.hu/gasztro/20120621/pillecukor-hazilag-recept/ Pillecukor házilag] | * [http://www.nlcafe.hu/gasztro/20120621/pillecukor-hazilag-recept/ Pillecukor házilag] | ||
+ | * [http://www.mindmegette.hu/malyvacukor-pillecukor-habcukor-47811 Mályvacukor] | ||
[[Kategória:Étel-ital]] | [[Kategória:Étel-ital]] |
A lap jelenlegi, 2016. augusztus 23., 15:45-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell Házilag pillecukrot készíteni?
A könnyű és puha pillecukor remek desszert lehet egy étkezés után, vagy éppen előtte. Nem kell azonban a boltba beszerezned, mert otthon is könnyedén elkészítheted, és így még azt is tudod ellenőrizni, milyen összetevő kerül bele.
[szerkesztés] Lépések
- Készítsd elő a hozzávalókat, hogy ne közben kelljen minden összeszedegetned.
- Az összekevert masszát majd egy edénybe, vagy tálcába kell helyezned. Ezt is készítsd elő. Használhatsz mélyebb edény vagy tálcát is, a lényeg, hogy rakj bele sütőpapírt vagy folpackot és szórj rá keményítővel elkevert porcukrot.
- Tedd a zselatint egy tálba, és adj hozzá 3 evőkanál vizet.
- Egy másik tálba keverd össze a porcukrot, az 50 ml vizet és 1 evőkanál mézet. #Tedd fel főzni, és forrás után a legalacsonyabb fokozaton folyamatos kevergetés közben várd meg, míg a massza átlátszó, mézszerű szirup nem lesz.
- A zselatinos keverékhez adj egy kicsit a szirupból, és robotgéppel alaposan keverd el, hogy felolvadjon a zselatin. Majd folyamatos kavarás mellett a maradék szirupot is csorgasd bele a tálba. Így egyre fehérebb masszát kapsz, melyet kb. 6 perc után nagyobb fokozatra kapcsolva még pár percig verj fel. Az eredmény egy ragacsos massza, mely el kezd „felkúszni” a habverőre.
- A kész masszát
- Rákanalazhatod az előkészített edényre, vagy tálcára.
- Ha inkább csíkokban szeretnéd elkészíteni a pillecukrot, akkor töltsd bele a masszát egy habzsákba, vagy erősebb zacskóba, és húzz csíkokat vele a tálcára.
- Hagyd állni a masszát, amíg megkeményedik. Ez változó, hogy milyen hosszú idő, de legalább 90 percig hagyd állni.
- Ha már megfelelő az állaga a pillecukornak, akkor késsel vagy ollóval vágd fel, szórd be a keményítős porcukorral és tálald ízlésesen.
[szerkesztés] Tippek
- A pillecukrot kedved szerint ízesítheted. Adhatsz a tésztához különböző extra hozzávalókat, amivel különlegesebbé teszed, ilyen például a kávé, cukorka, vanília aroma. Színeket pedig ételízesítővel varázsolhatsz. Merj kísérletezni, hogy megtaláld a saját ízedet.
- A kész pillecukrot megforgathatod különböző alapanyagokban például kókuszban, fahéjban.
- Tábortűznél akár egy kicsit megolvaszthatod a tűzön a pillecukrot, melyet keksz és csoki darab közé rakva kiváló csemege lehet mindenki számára.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- Pillecukorhoz:
- 8g zselatinpor
- 3 evőkanál víz
- 150 g porcukor
- 1 evőkanál méz
- 50 ml víz
- Beleforgatás:
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál porcukor
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- A felforralt szirup forró, nagyon óvatosan bánj vele, amikor beletöltöd a zselatinos masszába.
- Ne spórold le az időt a massza felverésénél. Ha nem szánsz rá elég időt, az eredmény nem lesz olyan jó, ragacsos marad a massza. Inkább verd még egy kicsit tovább, ha bizonytalan vagy, hogy készen van e már.
[szerkesztés] Kapcsolódó videók