„Hófagyit készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell Hófagyit készíteni? == Gondoltál e már arra, hogy milyen íze van a hónak? Esetleg eszedbe jut egy gyerekkori élmény, amikor meg is kóstoltad?H…”) |
(Nincs különbség)
|
A lap 2016. március 16., 17:36-kori változata
Hogyan kell Hófagyit készíteni?
Gondoltál e már arra, hogy milyen íze van a hónak? Esetleg eszedbe jut egy gyerekkori élmény, amikor meg is kóstoltad?Ha elég merész vagy a konyhában, akkor próbáld ki a hófagyit, és ismerd meg a hó egy izgalmas és új oldalát.
Lépések
- Várd meg a következő nagyobb havazást és szemelj ki egy olyan helyet, ahol tiszta havat tudsz összegyűjteni.
- Gyűjts egy tálba friss, tiszta havat.
- Attól függően, hogy milyen ízesítésű fagyit szeretnél elkészíteni különböző mértékben kell hozzávalókat előkészítened. Álljon itt néhány példa, de további ízeket is kikísérletezhetsz.
- Vanília fagyi hozzávalói:
- 8 pohár friss hó
- kb. 400 ml sűrített tej
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 50 g cukor, ha édesebben szeretnéd enni
- Csoki fagyi hozzávalói:
- 8 pohár friss hó
- kb. 400 ml sűrített tej
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 5 teáskanál kakaópor (sütéshez is használt kakaó)
- Eper fagyi hozzávalói:
- 8 pohár friss hó
- kb. 400 ml sűrített tej
- kb. 110 g eper lekvár
- Kókusz fagyi hozzávalói
- 8 pohár friss hó
- kb. 400 ml sűrített tej
- 2 teáskanál kókusz kivonat
- kb. 50 g reszelt kókusz
- Egy nagy tálba keverd össze a hozzávalókat, de a havat még ne add hozzá.
- A havat poharanként fokozatosan adagold, és közben egy kanállal kevergesd a masszát, amíg teljesen egységes nem lesz.
- Adagold hozzá az összes havat, majd addig folytasd a kevergetést, amíg fagyi állaga nem lesz. Ha szükséges adj kevesebb vagy több havat a recepthez képest.
- Ha kész a fagyi, tálald gusztusosan. Leöntheted sziruppal vagy tehetsz cukrot a tetejére.
Tippek
- Érdemes figyelned az időjárás előrejelzést, és előre kiraknod egy tálat, hogy eleve abban essen a szükséges hómennyiség. Persze azért olyan helyre tedd az edényt, ahol a havazás után is megtalálod.
- A fagyit lehetőleg olyan tálba készítsd el, amit előtte lehűtöttél.
- A vanília kivonatot házilag is elő lehet állítani, ha túl drágán tudod beszerezni a boltban.
- Ha édesebben szereted a fagyit cukorral bármikor segíthetsz ezen. A fent említett ízeken kívül próbálj ki minél több lehetőséget. Például fahéjjal, juharsziruppal, csoki darabokkal is feldobhatod az ízeket.
Amire szükséged lehet
- friss, tiszta hó
- fémtál
- sűrített tej
- cukor
- vanília és kókusz kivonat
- díszítés
- kreativitás
- bevállalósság
Figyelmeztetések
- A havat fémtálba gyűjtsd, mert az jobban tartja a hideget. Ha egyszer elolvadt a hó, akkor már ne fagyaszd vissza újra.
- A havat ne pakolva rakd az edénybe, hanem merítsd bele a hóba, vagy várd meg, míg hóeséskor megtelik. A nem tapadós, porhó a legjobb alapanyag a fagyihoz.
- Ha mégsem fogyasztanád el azonnal a hófagyit, akkor rakd ki letakarva a hidegbe, ott több órán át eláll olvadás nélkül. A hűtőben viszont nem bírja sokáig.