„Spirálkrumplit készíteni házilag” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell spirálkrumplit készíteni házilag? == right|250px Itt az alkalom, hogy a megszokott nasikat feldobd egy kicsit. A spirálkru…”)
(Nincs különbség)

A lap 2016. január 21., 17:20-kori változata

Hogyan kell spirálkrumplit készíteni házilag?

Spiralkrumpli.jpg

Itt az alkalom, hogy a megszokott nasikat feldobd egy kicsit. A spirálkrumplit néhány mozdulattal előkészítheted és garantáltan mindenki rajongani fog érte.


Lépések

  1. Készíts elő annyi krumplit, amennyire előreláthatólag szükséged lesz. Persze ezzel a csemegével nehéz leállni, szóval nyugodtan számolj bőséges adaggal.
  2. A krumplikat alaposan mosd meg, de ne hámozd meg őket.
  3. Vedd elő a spirálózó szerszámot és helyezd a krumpli tetejére. A nyél tekerésével készítsd el a burgonyaspirált.
  4. Fűzd fel a krumplit egy hurkapálcikára.
  5. Tegyél fel a tűzre egy serpenyőbe olajat, és várd meg, amíg felforrósodik.

Tedd bele a krumplit a serpenyőbe úgy, hogy a hurkapálcika két széle a serpenyő szélén legyen. Folyamatosan ellenőrizd, hogy áll a krumpli, és ha már megsült az egyik oldala, akkor fordítsd meg a pálcikát.

  1. Ha jól átsült a krumpli minden oldala, vedd ki, csepegtesd le egy kicsit az olajat, és már fogyaszthatod is a nasit.

Tippek

  • Általában egy serpenyőbe egy kisebb krumpli fér el hosszában. Ha nagyobb krumplit használsz akkor vágd ketté.
  • Spirálozót olcsón beszerezhetsz több helyen is. Műanyag és fém verzió közül válogathatsz. Ha hosszabb távra tervezel, érdemes a fémet választanod, mely stabilabb.
  • Ha a hurkapálcikára helyezett krumpli nem ér bele kellően az olajba, tegyél egy kis súlyt rá például egy tányér vagy egy fedő segítségével.
  • Ha kész a spirál krumpli érdemes megszórnod sóval, fűszerekkel. Egy kis joghurtos mártással még jobban fokozhatod az ízeket.

Amire szükséged lehet

  • krumpli
  • spirálozó
  • hurkapálcika
  • serpenyő
  • olaj
  • só, fűszer, joghurtos öntet


Figyelmeztetések

  • A forró olaj könnyen kicsaphat, ezért óvatosan helyezd a krumplikat a serpenyőbe.
  • Ügyelj rá, hogy a hurkapálcika meg ne szúrja a gyerekeket amikor eszik a krumplit.
  • Az elkészült krumplikat ne tartogasd sokáig, frissen igazán jó az íze.

Kapcsolódó videók


Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Gycsutk