„Madártejet készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(→Lépések) |
(→Lépések) |
||
7. sor: | 7. sor: | ||
# '''Hozzávalók a habhoz''': 6 tojás fehérje, 9 evőkanál kristálycukor. Hozzávalók az „alapléhez”: 2 l tej, 6 tojás sárgája, 1 vanília rúd, 6 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt. | # '''Hozzávalók a habhoz''': 6 tojás fehérje, 9 evőkanál kristálycukor. Hozzávalók az „alapléhez”: 2 l tej, 6 tojás sárgája, 1 vanília rúd, 6 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt. | ||
# '''Először a tojásfehérjéből és cukorból verünk kemény habot, majd kanállal meleg vízbe szaggatjuk, és oldalanként másfél percig főzzük.''' Nem gőzfürdőben és nem zubogó forró vízben főzzük, hanem csak lassan gyöngyöző meleg vízben. A kész madárhabot abba a tálba tesszük, amiben tálaljuk. | # '''Először a tojásfehérjéből és cukorból verünk kemény habot, majd kanállal meleg vízbe szaggatjuk, és oldalanként másfél percig főzzük.''' Nem gőzfürdőben és nem zubogó forró vízben főzzük, hanem csak lassan gyöngyöző meleg vízben. A kész madárhabot abba a tálba tesszük, amiben tálaljuk. | ||
− | # '''Elkészítjük a | + | # '''Elkészítjük a masszát.''' A tejből 1,5 dl-t a tojás sárgával, 6 evőkanál cukorral és a liszttel csomómentesre keverünk, közben a maradék tejet a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk. Ha forr, hozzáöntjük a tojásos masszát, és sűrűre forraljuk. |
# '''Még melegen nyakon öntjük a habokat, és kihűtjük.''' | # '''Még melegen nyakon öntjük a habokat, és kihűtjük.''' | ||
A lap jelenlegi, 2015. november 5., 15:39-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell madártejet készíteni?
Talán a névadás nem volt szerencsés, ez a madártej dolog kissé bizarr. De maga az étel, az valami csoda. Mi is kell hozzá? Sok tojás, innét a madár, és persze tej is.
[szerkesztés] Lépések
- Hozzávalók a habhoz: 6 tojás fehérje, 9 evőkanál kristálycukor. Hozzávalók az „alapléhez”: 2 l tej, 6 tojás sárgája, 1 vanília rúd, 6 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt.
- Először a tojásfehérjéből és cukorból verünk kemény habot, majd kanállal meleg vízbe szaggatjuk, és oldalanként másfél percig főzzük. Nem gőzfürdőben és nem zubogó forró vízben főzzük, hanem csak lassan gyöngyöző meleg vízben. A kész madárhabot abba a tálba tesszük, amiben tálaljuk.
- Elkészítjük a masszát. A tejből 1,5 dl-t a tojás sárgával, 6 evőkanál cukorral és a liszttel csomómentesre keverünk, közben a maradék tejet a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk. Ha forr, hozzáöntjük a tojásos masszát, és sűrűre forraljuk.
- Még melegen nyakon öntjük a habokat, és kihűtjük.
[szerkesztés] Tippek
- Van, aki csak tálaláskor helyezi a habokat a vaníliás lére, és van, aki egy kis karamellával tuningolja a fehér halmokat.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- a fenti hozzávalók
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Minél frissebb tojást és tejet használjunk.