„Kókuszos eperfagyit készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell kókuszos eperfagyit készíteni? == right|100 px Ahogy melegszik az idő, én személy szerint szinte sóvárgok a jégkrém vagy …”) |
(→Tippek) |
||
(2 közbenső módosítás, amit 2 másik szerkesztő végzett, nincs mutatva) | |||
7. sor: | 7. sor: | ||
# Ezt tedd az eperrel: | # Ezt tedd az eperrel: | ||
#* '''Mosd meg az epret!''' Néhány szemet tegyél félre a díszítéshez! | #* '''Mosd meg az epret!''' Néhány szemet tegyél félre a díszítéshez! | ||
− | #* '''Turmixolj!''' Fogd meg a botmixered, turmixold egy kicsit össze, add hozzá a cukrot, és folyamatos kevergetés mellett főzd | + | #* '''Turmixolj!''' Fogd meg a botmixered, turmixold egy kicsit össze, add hozzá a cukrot, és folyamatos kevergetés mellett főzd negyedóráig! Ha egy kicsit besűrűsödik, ne ijedj meg! |
#* '''Hűtsd!''' Teljesen kihűlve tedd be a hűtőbe pár órára, majd utána újra turmixold át az egészet, hogy habos legyen. | #* '''Hűtsd!''' Teljesen kihűlve tedd be a hűtőbe pár órára, majd utána újra turmixold át az egészet, hogy habos legyen. | ||
# Ezt pedig a kókuszkrémmel: | # Ezt pedig a kókuszkrémmel: | ||
17. sor: | 17. sor: | ||
* Ha nem szereted a kókusz ízét, de tejmentesre szeretnéd, '''rizskrémet''' is használhatsz. | * Ha nem szereted a kókusz ízét, de tejmentesre szeretnéd, '''rizskrémet''' is használhatsz. | ||
− | * A fagylaltos kelyheket is hűtsd be | + | * A fagylaltos kelyheket is előre hűtsd be, és vizes kanállal adagold ki a fagyit. Azonnal fogyaszd, mert könnyen és hamar olvad. |
− | |||
== Amire szükséged lehet == | == Amire szükséged lehet == | ||
38. sor: | 37. sor: | ||
== Kapcsolódó források, hivatkozások == | == Kapcsolódó források, hivatkozások == | ||
− | * [http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/kokuszos-eperfagyi/ | + | * [http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/kokuszos-eperfagyi/ Gluténmentes kókuszos eperfagyi] |
− | * [http://www.etelallergia.hu/kokuszos_eperfagyi.htm Kókuszos eperfagyi] | + | * [http://www.etelallergia.hu/kokuszos_eperfagyi.htm Kókuszos eperfagyi ételallergiásoknak] |
[[Kategória:Étel-ital]] | [[Kategória:Étel-ital]] |
A lap jelenlegi, 2015. május 7., 11:54-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell kókuszos eperfagyit készíteni?
Ahogy melegszik az idő, én személy szerint szinte sóvárgok a jégkrém vagy fagyi után. Hogy ne mindig tartósítószeres és ízfokozós élelmiszert vegyek, sokat keresgetek házilag is elkészíthető recepteket. Találtam is egyet, mutatom, hogyan készítsd! Ráadásul gluténmentes!
[szerkesztés] Lépések
- Ezt tedd az eperrel:
- Mosd meg az epret! Néhány szemet tegyél félre a díszítéshez!
- Turmixolj! Fogd meg a botmixered, turmixold egy kicsit össze, add hozzá a cukrot, és folyamatos kevergetés mellett főzd negyedóráig! Ha egy kicsit besűrűsödik, ne ijedj meg!
- Hűtsd! Teljesen kihűlve tedd be a hűtőbe pár órára, majd utána újra turmixold át az egészet, hogy habos legyen.
- Ezt pedig a kókuszkrémmel:
- Habosítsd fel gépi habverővel! Állaga hasonlítani fog a félig felvert tejszínhabhoz.
- Keverd el! Néhány mozdulattal keverd el az eperrel úgy, hogy fehér csíkok maradjanak benne.
- A kész keveréket tedd a mélyhűtőbe legalább fél napra!
[szerkesztés] Tippek
- Ha nem szereted a kókusz ízét, de tejmentesre szeretnéd, rizskrémet is használhatsz.
- A fagylaltos kelyheket is előre hűtsd be, és vizes kanállal adagold ki a fagyit. Azonnal fogyaszd, mert könnyen és hamar olvad.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 50 dkg földi eper
- 2 dl glutén- és tejmentes kókuszkrém
- 9 dkg porcukor
- Lábas, műanyag tál
- Botmixer
- Gépi habverő
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Minden esetben ellenőrizd az alapanyagok összetételét!
- A készen vásárolt porcukor glutént tartalmazhat, ezért ha érzékeny vagy, házilag darálj!