„Tonhalas tésztát készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell tonhalas tésztát készíteni? == Szeretnél valami gyorsat, egyszerűt és finomat vacsorára? Ne keress tovább, isteni tejszínes, tonhalas tészta rec…”) |
(→Kapcsolódó források, hivatkozások) |
||
(8 közbenső módosítás, amit 2 másik szerkesztő végzett, nincs mutatva) | |||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell tonhalas tésztát készíteni? == | == Hogyan kell tonhalas tésztát készíteni? == | ||
− | Szeretnél valami gyorsat, egyszerűt és finomat vacsorára? Ne keress tovább, isteni tejszínes, tonhalas tészta receptet mutatok! | + | Szeretnél valami gyorsat, egyszerűt és finomat vacsorára? Ne keress tovább, isteni tejszínes, tonhalas tészta receptet mutatok![[Fájl:pasta.jpg|right|200px]] |
== Lépések == | == Lépések == | ||
− | #Főzd ki a tésztát, bő vízben, előírás szerint! Ha kifőtt, szűrd le, tedd félre. | + | #'''Főzd ki a tésztát''', bő vízben, előírás szerint! Ha kifőtt, szűrd le, tedd félre. |
− | #Aprítsd fel a paradicsomot apró kockákra! Érdemes recés élű kést használnod, azzal egyszerűbb felvágni a paradicsomot. | + | #'''Aprítsd fel a paradicsomot apró kockákra!''' Érdemes recés élű kést használnod, azzal egyszerűbb felvágni a paradicsomot. |
− | #Bontsd ki a tonhalkonzervet. Egy lábasba öntsd bele a konzerv olaját. | + | #'''Bontsd ki a tonhalkonzervet.''' Egy lábasba öntsd bele a konzerv olaját. |
− | #Aprítsd fel a fokhagymát és a hagymát! Rakd bele a lábasba. Ha szükséges, önts még hozzá étolajat! | + | #'''Aprítsd fel a fokhagymát és a hagymát!''' Rakd bele a lábasba. Ha szükséges, önts még hozzá étolajat! |
− | #Közepes lángon kezd el fonnyasztani a hagymákat. Ha már úgy látod, hogy elkészültek, tedd hozzá a tonhalat | + | #'''Közepes lángon kezd el fonnyasztani a hagymákat.''' Ha már úgy látod, hogy elkészültek, tedd hozzá a tonhalat és a paradicsomot. |
− | #Gyakran kevergesd, mert ilyenkor még könnyen leszívja a hozzávalókat! Ha a paradicsom kicsit megpárolódott, öntsd hozzá a tejszínt, de közben alaposan kevergesd. | + | #'''Gyakran kevergesd''', mert ilyenkor még könnyen leszívja a hozzávalókat! Ha a paradicsom kicsit megpárolódott, öntsd hozzá a tejszínt, de közben alaposan kevergesd. |
− | #Ha a tejszín már a lábasban van, fűszerezz! Egy csipet só, egy kiskanál bors kiemeli az ízeket. Az oregano és a bazsalikom pedig mediterrán hangulatot kölcsönöz a tésztának. | + | #'''Ha a tejszín már a lábasban van, fűszerezz!''' Egy csipet só, egy kiskanál bors kiemeli az ízeket. Az oregano és a bazsalikom pedig mediterrán hangulatot kölcsönöz a tésztának. |
− | #Folyamatosan keverd, amíg a tejszínnel össze nem forr a szósz. Ha felforrt, vedd le a tűzről. | + | #'''Folyamatosan keverd, amíg a tejszínnel össze nem forr a szósz.''' Ha felforrt, vedd le a tűzről. |
− | #Tálalás előtt melegítsd meg | + | #Tálalás előtt melegítsd meg a tésztát, merj rá a tonhalas szószból, és jó étvágyat! |
− | |||
== Tippek == | == Tippek == | ||
− | + | *Körülbelül 30 perc alatt készítheted el a tonhalas tésztát. | |
− | * | ||
*Ha kezdő szakács vagy, várd meg, amíg a tészta kifő. Előre készíts elő minden hozzávalót, mérd ki a fűszereket, aprítsd fel a paradicsomot. Ha már tapasztaltabb vagy a konyhában, párhuzamosan is végezheted a műveleteket. | *Ha kezdő szakács vagy, várd meg, amíg a tészta kifő. Előre készíts elő minden hozzávalót, mérd ki a fűszereket, aprítsd fel a paradicsomot. Ha már tapasztaltabb vagy a konyhában, párhuzamosan is végezheted a műveleteket. | ||
*Ha túl híg a szósz, keverj hozzá egy kanál étkezési keményítőt, vagy vízzel kikevert lisztet. De ha leveszed a tűzről és hagyod kihűlni, egy kicsit mindig sűrűsödik. | *Ha túl híg a szósz, keverj hozzá egy kanál étkezési keményítőt, vagy vízzel kikevert lisztet. De ha leveszed a tűzről és hagyod kihűlni, egy kicsit mindig sűrűsödik. | ||
− | |||
== Amire szükséged lehet == | == Amire szükséged lehet == | ||
− | |||
#Lábas, konzervnyitó, tésztaszűrő, fakanál, kés | #Lábas, konzervnyitó, tésztaszűrő, fakanál, kés | ||
#Hozzávalók | #Hozzávalók | ||
35. sor: | 31. sor: | ||
#*kevés olaj | #*kevés olaj | ||
#*só, bors, oregano, bazsalikom ízlés szerint | #*só, bors, oregano, bazsalikom ízlés szerint | ||
− | |||
== Kapcsolódó források, hivatkozások == | == Kapcsolódó források, hivatkozások == | ||
41. sor: | 36. sor: | ||
* Saját recept | * Saját recept | ||
− | |||
[[Kategória:Étel-ital]] | [[Kategória:Étel-ital]] |
A lap jelenlegi, 2015. február 26., 13:21-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell tonhalas tésztát készíteni?
Szeretnél valami gyorsat, egyszerűt és finomat vacsorára? Ne keress tovább, isteni tejszínes, tonhalas tészta receptet mutatok!
[szerkesztés] Lépések
- Főzd ki a tésztát, bő vízben, előírás szerint! Ha kifőtt, szűrd le, tedd félre.
- Aprítsd fel a paradicsomot apró kockákra! Érdemes recés élű kést használnod, azzal egyszerűbb felvágni a paradicsomot.
- Bontsd ki a tonhalkonzervet. Egy lábasba öntsd bele a konzerv olaját.
- Aprítsd fel a fokhagymát és a hagymát! Rakd bele a lábasba. Ha szükséges, önts még hozzá étolajat!
- Közepes lángon kezd el fonnyasztani a hagymákat. Ha már úgy látod, hogy elkészültek, tedd hozzá a tonhalat és a paradicsomot.
- Gyakran kevergesd, mert ilyenkor még könnyen leszívja a hozzávalókat! Ha a paradicsom kicsit megpárolódott, öntsd hozzá a tejszínt, de közben alaposan kevergesd.
- Ha a tejszín már a lábasban van, fűszerezz! Egy csipet só, egy kiskanál bors kiemeli az ízeket. Az oregano és a bazsalikom pedig mediterrán hangulatot kölcsönöz a tésztának.
- Folyamatosan keverd, amíg a tejszínnel össze nem forr a szósz. Ha felforrt, vedd le a tűzről.
- Tálalás előtt melegítsd meg a tésztát, merj rá a tonhalas szószból, és jó étvágyat!
[szerkesztés] Tippek
- Körülbelül 30 perc alatt készítheted el a tonhalas tésztát.
- Ha kezdő szakács vagy, várd meg, amíg a tészta kifő. Előre készíts elő minden hozzávalót, mérd ki a fűszereket, aprítsd fel a paradicsomot. Ha már tapasztaltabb vagy a konyhában, párhuzamosan is végezheted a műveleteket.
- Ha túl híg a szósz, keverj hozzá egy kanál étkezési keményítőt, vagy vízzel kikevert lisztet. De ha leveszed a tűzről és hagyod kihűlni, egy kicsit mindig sűrűsödik.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- Lábas, konzervnyitó, tésztaszűrő, fakanál, kés
- Hozzávalók
- 2 tonhalkonzerv
- 1 gerezd fokhagyma, vagy fokhagyma granulátum
- 1 nagyobb fej hagyma
- 0,5 kg tészta
- 0,5 l tejszín
- 2 db paradicsom
- kevés olaj
- só, bors, oregano, bazsalikom ízlés szerint
[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások
- Saját recept