„Tonhalas tésztát készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(→Tippek) |
(→Lépések) |
||
9. sor: | 9. sor: | ||
#'''Bontsd ki a tonhalkonzervet.''' Egy lábasba öntsd bele a konzerv olaját. | #'''Bontsd ki a tonhalkonzervet.''' Egy lábasba öntsd bele a konzerv olaját. | ||
#'''Aprítsd fel a fokhagymát és a hagymát!''' Rakd bele a lábasba. Ha szükséges, önts még hozzá étolajat! | #'''Aprítsd fel a fokhagymát és a hagymát!''' Rakd bele a lábasba. Ha szükséges, önts még hozzá étolajat! | ||
− | #'''Közepes lángon kezd el fonnyasztani a hagymákat.''' Ha már úgy látod, hogy elkészültek, tedd hozzá a tonhalat | + | #'''Közepes lángon kezd el fonnyasztani a hagymákat.''' Ha már úgy látod, hogy elkészültek, tedd hozzá a tonhalat és a paradicsomot. |
#'''Gyakran kevergesd''', mert ilyenkor még könnyen leszívja a hozzávalókat! Ha a paradicsom kicsit megpárolódott, öntsd hozzá a tejszínt, de közben alaposan kevergesd. | #'''Gyakran kevergesd''', mert ilyenkor még könnyen leszívja a hozzávalókat! Ha a paradicsom kicsit megpárolódott, öntsd hozzá a tejszínt, de közben alaposan kevergesd. | ||
− | # | + | #'''Ha a tejszín már a lábasban van, fűszerezz!''' Egy csipet só, egy kiskanál bors kiemeli az ízeket. Az oregano és a bazsalikom pedig mediterrán hangulatot kölcsönöz a tésztának. |
#'''Folyamatosan keverd, amíg a tejszínnel össze nem forr a szósz.''' Ha felforrt, vedd le a tűzről. | #'''Folyamatosan keverd, amíg a tejszínnel össze nem forr a szósz.''' Ha felforrt, vedd le a tűzről. | ||
− | #Tálalás előtt melegítsd meg | + | #Tálalás előtt melegítsd meg a tésztát, merj rá a tonhalas szószból, és jó étvágyat! |
== Tippek == | == Tippek == |
A lap 2015. február 26., 13:19-kori változata
Hogyan kell tonhalas tésztát készíteni?
Szeretnél valami gyorsat, egyszerűt és finomat vacsorára? Ne keress tovább, isteni tejszínes, tonhalas tészta receptet mutatok!
Lépések
- Főzd ki a tésztát, bő vízben, előírás szerint! Ha kifőtt, szűrd le, tedd félre.
- Aprítsd fel a paradicsomot apró kockákra! Érdemes recés élű kést használnod, azzal egyszerűbb felvágni a paradicsomot.
- Bontsd ki a tonhalkonzervet. Egy lábasba öntsd bele a konzerv olaját.
- Aprítsd fel a fokhagymát és a hagymát! Rakd bele a lábasba. Ha szükséges, önts még hozzá étolajat!
- Közepes lángon kezd el fonnyasztani a hagymákat. Ha már úgy látod, hogy elkészültek, tedd hozzá a tonhalat és a paradicsomot.
- Gyakran kevergesd, mert ilyenkor még könnyen leszívja a hozzávalókat! Ha a paradicsom kicsit megpárolódott, öntsd hozzá a tejszínt, de közben alaposan kevergesd.
- Ha a tejszín már a lábasban van, fűszerezz! Egy csipet só, egy kiskanál bors kiemeli az ízeket. Az oregano és a bazsalikom pedig mediterrán hangulatot kölcsönöz a tésztának.
- Folyamatosan keverd, amíg a tejszínnel össze nem forr a szósz. Ha felforrt, vedd le a tűzről.
- Tálalás előtt melegítsd meg a tésztát, merj rá a tonhalas szószból, és jó étvágyat!
Tippek
- Ha kezdő szakács vagy, várd meg, amíg a tészta kifő. Előre készíts elő minden hozzávalót, mérd ki a fűszereket, aprítsd fel a paradicsomot. Ha már tapasztaltabb vagy a konyhában, párhuzamosan is végezheted a műveleteket.
- Ha túl híg a szósz, keverj hozzá egy kanál étkezési keményítőt, vagy vízzel kikevert lisztet. De ha leveszed a tűzről és hagyod kihűlni, egy kicsit mindig sűrűsödik.
Amire szükséged lehet
- Kb. 30 perc
- Lábas, konzervnyitó, tésztaszűrő, fakanál, kés
- Hozzávalók
- 2 tonhalkonzerv
- 1 gerezd fokhagyma, vagy fokhagyma granulátum
- 1 nagyobb fej hagyma
- 0,5 kg tészta
- 0,5 l tejszín
- 2 db paradicsom
- kevés olaj
- só, bors, oregano, bazsalikom ízlés szerint
Kapcsolódó források, hivatkozások
- Saját recept
- Tészta fénykép