„Fokhagymakrémlevest készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell fokhagymakrémlevest készíteni? == | == Hogyan kell fokhagymakrémlevest készíteni? == | ||
− | + | A fokhagymakrémleves előnye, hogy bármilyen idényben nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető, és emellett még nagyon egészséges is, és talán még a pénztárcánkat sem terheli meg annyira. | |
== Lépések == | == Lépések == | ||
− | #''' Leveskockából főzzünk erőlevest vagy húslevest!''' 1 liter vízből forralás után erőleves vagy húsleves kocka segítségével főzzünk leves alapot, amit majd később hozzáönthetünk a hagymához! | + | #[[Fájl:Fokhagymakrémleves.jpg|right]]''' Leveskockából főzzünk erőlevest vagy húslevest!''' 1 liter vízből forralás után erőleves vagy húsleves kocka segítségével főzzünk leves alapot, amit majd később hozzáönthetünk a hagymához! |
#''' Tisztítsuk meg a fokhagymát és a vöröshagymát!''' Elsőként pucoljuk meg a fokhagymát és a vöröshagymát, majd mindkettőt vágjuk apró darabokra! A hagymákat szeletelő gépben is felaprózhatjuk, de az is lehet, hogy a fokhagymát fokhagymanyomón keresztül nyomjuk majd bele az edénybe. | #''' Tisztítsuk meg a fokhagymát és a vöröshagymát!''' Elsőként pucoljuk meg a fokhagymát és a vöröshagymát, majd mindkettőt vágjuk apró darabokra! A hagymákat szeletelő gépben is felaprózhatjuk, de az is lehet, hogy a fokhagymát fokhagymanyomón keresztül nyomjuk majd bele az edénybe. | ||
# '''Pároljuk meg a hagymát!''' Egy kevés olajon pároljuk meg a hagymákat! A legjobb, ha mindezt olíva olajon tesszük, de ha valaki nem szereti a napraforgó olaj is megfelel a célnak. | # '''Pároljuk meg a hagymát!''' Egy kevés olajon pároljuk meg a hagymákat! A legjobb, ha mindezt olíva olajon tesszük, de ha valaki nem szereti a napraforgó olaj is megfelel a célnak. |
A lap 2011. augusztus 16., 15:19-kori változata
Hogyan kell fokhagymakrémlevest készíteni?
A fokhagymakrémleves előnye, hogy bármilyen idényben nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető, és emellett még nagyon egészséges is, és talán még a pénztárcánkat sem terheli meg annyira.
Lépések
- Leveskockából főzzünk erőlevest vagy húslevest! 1 liter vízből forralás után erőleves vagy húsleves kocka segítségével főzzünk leves alapot, amit majd később hozzáönthetünk a hagymához!
- Tisztítsuk meg a fokhagymát és a vöröshagymát! Elsőként pucoljuk meg a fokhagymát és a vöröshagymát, majd mindkettőt vágjuk apró darabokra! A hagymákat szeletelő gépben is felaprózhatjuk, de az is lehet, hogy a fokhagymát fokhagymanyomón keresztül nyomjuk majd bele az edénybe.
- Pároljuk meg a hagymát! Egy kevés olajon pároljuk meg a hagymákat! A legjobb, ha mindezt olíva olajon tesszük, de ha valaki nem szereti a napraforgó olaj is megfelel a célnak.
- Adjunk hozzá a lisztet! Szórjuk rá a kb. 2 evőkanál lisztet a hagymára, és egy nagyon picit pirítsuk tovább, de csak addig, amíg még világos színű marad!
- Tegyük hozzá az előre elkészített leves alapot! Ezt követően öntsük hozzá a már előre elkészített leves alapot, és keverjük csomómentesre!
- Adjuk hozzá a tejszínt! Először a tejszínt keverjük össze 2 evőkanál étkezési keményítővel, majd öntsük hozzá a leveshez!
- Fűszerezzük és forraljuk össze a levest! Sóval és fehér borssal ízesítsük a levest, esetleg ízlés szerint szerecsendiót is használhatunk a még jobb ízélmény érdekében! Ha ezzel megvagyunk, sűrű kavargatás mellett még egyszer forraljuk össze az egészet, és addig főzzük, amíg krémes állagúvá nem válik!
Tippek
- Díszítésként friss apróra vágott petrezselymet és reszelt sajtot használjunk!
- Tálaláskor vajas és/vagy sajtos pirítóssal szolgáljuk fel a levest!
Amire szükséged lehet
- Kb. 12 fokhagymagerezd, ami kb. 2-3 fej fokhagymának felel meg.
- 1 kisebb fej vöröshagyma.
- 3-4 evőkanál étolaj/ olíva olaj
- 1 liter víz
- 1 leveskocka
- fokhagymanyomó vagy szeletelő gép
- Kb. 2 evőkanál liszt
- 1,5 -2 dl tejszín
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- só
- fehér bors
- ízlés szerint szerecsendió
- friss petrezselyem
- reszelt sajt
- pirítós
Figyelmeztetések
- Amikor az erőlevest hozzáöntjük a liszttel párolt hagymához, akkor a levet fokozatosan adagoljuk a hagymához, hogy ne legyen csomós a leves! Az addig beleöntött részt pedig először mindig keverjük csomómentesre!