„Igazi forró csokoládét készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell igazi forró csokoládét készíteni? == right|250pxA tél közeledtével mindenki vágyik a meleg, forró italokra. Az egyik il…”) |
(Nincs különbség)
|
A lap 2014. november 21., 12:51-kori változata
Hogyan kell igazi forró csokoládét készíteni?
A tél közeledtével mindenki vágyik a meleg, forró italokra. Az egyik ilyen édes és melengető ital a forró csokoládé. Por formájában is kapható, mellyel gyorsan elkészíthető ez az átmelengető ital. Sőt, gyakran egyszerű kakaóként szervírozzák az éttermekben, melyet előtte csak felmelegítettek. Pedig az igazi forrócsokoládé is könnyen elkészíthető, nem kell hozzá óriási szakértelem és nagybevásárlás. Lepd meg vele magadat egy hideg téli estén, vagy párodat, vagy vendégeidet. Biztosan díjazni fogják!
Lépések
- Szerezd be a hozzávalókat!
- Vegyél elő legalább egy edényt!
- Öntsd bele a tejet, majd tedd fel forrni!
- Miután felforrt a tej, tördeld bele a csokit!
- Melegítsd tovább addig, míg a csokoládé el nem olvad!
- Mikor már krémes állagú lesz, vedd le a tűzről!
- Szervírozd bögrékbe a forró csokit!
- Díszítsd tejszínhabbal, csokoládésziruppal vagy amivel szimpatikus!
Tippek
- Ha valamilyen extrább ízvilágra vágysz, adhatsz hozzá fahéjat, vaníliáscukrot és/vagy rumot is.
- Készítheted fehércsokoládéból is, ez még különlegesebb.
- Ha önmagában az étcsokoládét túl keserűnek érzed, inkább cukros kakaóporral vagy mézzel édesítsd, ne tejcsokoládéból készítsd!
Amire szükséged lehet
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 3 dl tej
- 10 dkg étcsokoládé vagy fehércsokoládé
- fahéj ízlés szerint
- rum ízlés szerint
- vaníliáscukor ízlés szerint
- tejszínhab
- csokoládészirup
Figyelmeztetések
- Ne hagyd magára a tejet főzés közben! A tej könnyen leég, így folyamatosan kavargasd, míg el nem készül a forró csokoládéd!