375
szerkesztés
Módosítások
nincs szerkesztési összefoglaló
== Hogyan kell ételízesítőt készíteni otthon? ==
== Lépések ==
# '''Mosd meg alaposan a zöldségeket!'''
# '''Vágd fel a zöldségeket a saját aprító/daráló/turmixoló gépedhez!''' A beteg, foltos és nem kellő részeket természetesen távolítsd el a zöldségekből előtte.
# A'''prítsd Aprítsd fel a gépeddel a zöldségeket!''' Nem kell pépesre, viszont nagyon apróra célszerű. A sorrend nem számít.
# '''Mérd meg az őrlemény súlyát!'''
# '''Kilónként tegyél hozzá 10-20 dkg sót!'''
* 40 dkg zeller (egy db közepes méretű)
* 20 dkg karfiol (egy kisebb karfiolnak a fele, de még annyi se)
* 20 dkg vöröshagyma (2-4 db.)* 20 dkg paradicsom (4-5 db.)
* 20 dkg karalábé (egy db közepes méretű)
* 2 fej fokhagyma