„Tejpitét készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Kapcsolódó videók)
(Lépések)
7. sor: 7. sor:
 
# '''Kapcsold/Gyűjtsd be a sütőd, hogy előmelegedjen!'''
 
# '''Kapcsold/Gyűjtsd be a sütőd, hogy előmelegedjen!'''
 
# '''Üsd bele az egész tojásokat egy nagyobb tálba!'''
 
# '''Üsd bele az egész tojásokat egy nagyobb tálba!'''
# '''Add a tojásokhoz a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a csipet sót!'''
+
# '''Robotgéppel verd fel habosra a tojásokat, és közben folyamatosan adagold hozzá a cukrot!''' A tejpite alapja a habos tojás.
 +
# '''Add a tojásokhoz a tejet, a vaníliás cukrot és a csipet sót!''' A só akár el is hagyható.
 
# '''Keverd jól össze őket!'''
 
# '''Keverd jól össze őket!'''
# '''Lassanként adagold hozzá a lisztet folyamatos kevergetés mellett!'''
+
# '''Lassanként adagold hozzá a lisztet folyamatos kevergetés mellett!''' Ezt már nem kell robotgéppel, elég egy kézi habverő, mert nem sok ez a liszt mennyiség.
 
# '''Keverd az egész masszát csomómentesre!'''
 
# '''Keverd az egész masszát csomómentesre!'''
 
# '''Vajazd ki a magas falú tepsidet!'''
 
# '''Vajazd ki a magas falú tepsidet!'''

A lap 2014. október 15., 11:53-kori változata

Hogyan kell tejpitét készíteni?

Tejpite.jpg

A következő olcsó desszert tejes pite néven is ismert. A hozzávalók szerint hasonlít a palacsintához, csupán az adagok és az elkészítési módban van némi különbség. A tejpite alapja a bő mennyiségű tej, valamint az összekevert alapanyagokból álló híg masszát egyszerre sütjük meg a sütőben. Könnyű elkészíteni, nem igényel túl hosszú előkészületet a konyhában, és a család minden tagja imádni fogja!

Lépések

  1. Kapcsold/Gyűjtsd be a sütőd, hogy előmelegedjen!
  2. Üsd bele az egész tojásokat egy nagyobb tálba!
  3. Robotgéppel verd fel habosra a tojásokat, és közben folyamatosan adagold hozzá a cukrot! A tejpite alapja a habos tojás.
  4. Add a tojásokhoz a tejet, a vaníliás cukrot és a csipet sót! A só akár el is hagyható.
  5. Keverd jól össze őket!
  6. Lassanként adagold hozzá a lisztet folyamatos kevergetés mellett! Ezt már nem kell robotgéppel, elég egy kézi habverő, mert nem sok ez a liszt mennyiség.
  7. Keverd az egész masszát csomómentesre!
  8. Vajazd ki a magas falú tepsidet!
  9. Öntsd a tepsibe a keveréket, majd tedd az előmelegített sütőbe!
  10. Süsd kb. 190 fokon 10 percig, majd kb. 170 fokon 35-40 percig! Mikor szép aranysárga a teteje, akkor készült el.
  11. Miután kihűlt, vágd fel szeletekre, és tálald lekvárral!

Tippek

  • A tojás fehérje és sárgája külön is felvehető, így kicsivel kötöttebb lesz a tejpite, nem lesz annyira folyós. De ha nem vesződünk vele, akkor is ugyanolyan finom lesz a végeredmény.
  • A legjobb feltét a pitéhez valamilyen lekvár (barack, eper, szilva stb), melyet feldobhatunk friss, kockára vágott gyümölcsökkel is. Akár csokoládészósz is remek kiegészítője lehet a desszertnek.
  • Készíthető tejszínalapból is. Ilyenkor a tejszín – tej aránya 3:2. Tehát ha a fentebb leírt mennyiséget szeretnénk tejszín hozzáadásával is elkészíteni, akkor 6 dl tejszínre és 4 dl tejre lesz szükségünk.


Amire szükséged lehet

4 adaghoz:

  • 1 liter tej
  • 4 db tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • csipetnyi só
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 db vaníliarúd kikapart magjai
  • lekvár az ízesítéshez
  • robotgép
  • 25x40-es vagy 30x20-as méretű, magas falú tepsi
  • vaj a tepsi kikenéséhez


Figyelmeztetések

  • Mielőtt szervírozod, mindenképpen várd meg, míg kihűl a tejpite! Mert míg meleg, eléggé ragadós és folyós. Langyosan, de inkább hidegen megdermed, ezért így könnyebben szelhető.


Kapcsolódó videók

Az alábbi videóban egy tejszín alapú receptet mutat be a séf.

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Noatah