„Tejpitét készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell tejpitét készíteni? == right|250pxA következő olcsó desszert tejes pite néven is ismert. A hozzávalók szerint hasonlít a pa…”) |
(Nincs különbség)
|
A lap 2014. október 15., 11:43-kori változata
Hogyan kell tejpitét készíteni?
A következő olcsó desszert tejes pite néven is ismert. A hozzávalók szerint hasonlít a palacsintához, csupán az adagok és az elkészítési módban van némi különbség. A tejpite alapja a bő mennyiségű tej, valamint az összekevert alapanyagokból álló híg masszát egyszerre sütjük meg a sütőben. Könnyű elkészíteni, nem igényel túl hosszú előkészületet a konyhában, és a család minden tagja imádni fogja!
Lépések
# Kapcsold/Gyűjtsd be a sütőd, hogy előmelegedjen!
- Üsd bele az egész tojásokat egy nagyobb tálba!
- Add a tojásokhoz a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a csipet sót!
- Keverd jól össze őket!
- Lassanként adagold hozzá a lisztet folyamatos kevergetés mellett!
- Keverd az egész masszát csomómentesre!
- Vajazd ki a magas falú tepsidet!
- Öntsd a tepsibe a keveréket, majd tedd az előmelegített sütőbe!
- Süsd kb. 190 fokon 10 percig, majd kb. 170 fokon 35-40 percig! Mikor szép aranysárga a teteje, akkor készült el.
- Miután kihűlt vágd fel szeletekre, és tálald lekvárral!
Tippek
- A tojás fehérje és sárgája külön is felvehető, így kicsivel kötöttebb lesz a tejpite, nem lesz annyira folyós. De ha nem vesződünk vele, akkor is ugyanolyan finom lesz a végeredmény.
- A legjobb feltét a pitéhez valamilyen lekvár (barack, eper, szilva stb), melyet feldobhatunk friss, kockára vágott gyümölcsökkel is. Akár csokoládészósz is remek kiegészítője lehet a desszertnek.
- Készíthető tejszínalapból is. Ilyenkor a tejszín – tej aránya 3:2. Tehát ha a fentebb leírt mennyiséget szeretnénk tejszín hozzáadásával is elkészíteni, akkor 6 dl tejszínre és 4 dl tejre lesz szükségünk.
Amire szükséged lehet
4 adaghoz:
- 1 liter tej
- 4 db tojás
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- csipetnyi só
- 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 db vaníliarúd kikapart magjai
- lekvár az ízesítéshez
- robotgép
- 25x40-es vagy 30x20-as méretű, magas falú tepsi
- vaj a tepsi kikenéséhez
Figyelmeztetések
- Mielőtt szervírozod, mindenképpen várd meg, míg kihűl a tejpite! Mert míg meleg, eléggé ragadós és folyós. Langyosan, de inkább hidegen megdermed, ezért így könnyebben szelhető.
Kapcsolódó videók
Az alábbi videóban egy tejszín alapú receptet mutat be a séf.