„Tejpitét készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell tejpitét készíteni? == right|250pxA következő olcsó desszert tejes pite néven is ismert. A hozzávalók szerint hasonlít a pa…”)
(Nincs különbség)

A lap 2014. október 15., 11:43-kori változata

Hogyan kell tejpitét készíteni?

Tejpite.jpg

A következő olcsó desszert tejes pite néven is ismert. A hozzávalók szerint hasonlít a palacsintához, csupán az adagok és az elkészítési módban van némi különbség. A tejpite alapja a bő mennyiségű tej, valamint az összekevert alapanyagokból álló híg masszát egyszerre sütjük meg a sütőben. Könnyű elkészíteni, nem igényel túl hosszú előkészületet a konyhában, és a család minden tagja imádni fogja!

Lépések

# Kapcsold/Gyűjtsd be a sütőd, hogy előmelegedjen!

  1. Üsd bele az egész tojásokat egy nagyobb tálba!
  2. Add a tojásokhoz a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a csipet sót!
  3. Keverd jól össze őket!
  4. Lassanként adagold hozzá a lisztet folyamatos kevergetés mellett!
  5. Keverd az egész masszát csomómentesre!
  6. Vajazd ki a magas falú tepsidet!
  7. Öntsd a tepsibe a keveréket, majd tedd az előmelegített sütőbe!
  8. Süsd kb. 190 fokon 10 percig, majd kb. 170 fokon 35-40 percig! Mikor szép aranysárga a teteje, akkor készült el.
  9. Miután kihűlt vágd fel szeletekre, és tálald lekvárral!


Tippek

  • A tojás fehérje és sárgája külön is felvehető, így kicsivel kötöttebb lesz a tejpite, nem lesz annyira folyós. De ha nem vesződünk vele, akkor is ugyanolyan finom lesz a végeredmény.
  • A legjobb feltét a pitéhez valamilyen lekvár (barack, eper, szilva stb), melyet feldobhatunk friss, kockára vágott gyümölcsökkel is. Akár csokoládészósz is remek kiegészítője lehet a desszertnek.
  • Készíthető tejszínalapból is. Ilyenkor a tejszín – tej aránya 3:2. Tehát ha a fentebb leírt mennyiséget szeretnénk tejszín hozzáadásával is elkészíteni, akkor 6 dl tejszínre és 4 dl tejre lesz szükségünk.


Amire szükséged lehet

4 adaghoz:

  • 1 liter tej
  • 4 db tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • csipetnyi só
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 db vaníliarúd kikapart magjai
  • lekvár az ízesítéshez
  • robotgép
  • 25x40-es vagy 30x20-as méretű, magas falú tepsi
  • vaj a tepsi kikenéséhez


Figyelmeztetések

  • Mielőtt szervírozod, mindenképpen várd meg, míg kihűl a tejpite! Mert míg meleg, eléggé ragadós és folyós. Langyosan, de inkább hidegen megdermed, ezért így könnyebben szelhető.


Kapcsolódó videók

Az alábbi videóban egy tejszín alapú receptet mutat be a séf.


Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Noatah