Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Bio joghurtot készíteni házilag

243 bájt hozzáadva, 2014. szeptember 29., 15:02
nincs szerkesztési összefoglaló
== Hogyan kell {{PAGENAME}}bio joghurtot készíteni házilag? ==
[[Fájl:ID-10045702.jpg|right|250px]]A bio joghurtot otthonunkban egy érlelő segítségével pillanatok alatt elkészíthetjük a megfelelő bio joghurt por kultúra porkultúra felhasználásával.Nézzük lépésről lépésre, hogyan készül a bio joghurt!
== Lépések ==
Nézzük lépésről lépésre hogyan készül a bio joghurt! # Melegíts fel 1 liter jó minőségű tejet (pl. házi tej) 43-44 °C fokosra, hőmérővel -ra! Hőmérővel ellenőrizd a hőfokot!.
# Keverj bele 1 zacskó bio joghurt port!
# Öntsd bele a tejet az érlelő kimosott üvegjébeüvegébe!
# Tedd be az üveget 8-10 órára az érlelőbe!
# Utána tedd be a kész joghurtot tartalmazó üveget a hűtőbe és hűtsd le!
== Tippek ==
* Ha bio tejet használsz, akkor teljesen bio joghurtot ehetsz! Maga a joghurt por BIO minősítéssel rendelkezik!* De elkészítheted 2,8% vagy 3,5%-os zsírtartalmú tejből is vagy házi tejből, isteni finom! == Amire szükséged lehet == * tej* bio joghurt por* érlelő == Figyelmeztetések == * Mielőtt felhasználnád a házi tejet, azt először teljesen fel kell forralni, hogy fogyasztásra alkalmas legyen!
De elkészítheted 2,8% vagy 3,5%-os zsírtartalmú tejből is vagy házi tejből!
Isteni finom!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://vitaldepowebaruhaz.hu/termekkategoria/spoonz-bio-joghurt/ Vitaldepo Webáruház - SPOONZ bio joghurt]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Kategória:Étel-ital]]
593
szerkesztés