106
szerkesztés
Módosítások
→Figyelmeztetések
# A maceszt '''két részre osztjuk.'''
# Az egyik felét '''kevés hideg vízbe áztatjuk''', a másik felét '''később apróra zúzzuk'''.
# Egy keverőedényben a '''tojást összekeverjük a libazsírral''', úgy, hogy kicsit habos legyen.
# Ehhez '''hozzáadjuk a vízben áztatott pászkát''' és jól összedolgozzuk.
# '''Fűszerezzük''' sóval, borssal, petrezselyem zölddel (utóbbi nem kötelező).
== Tippek ==
* Libazsírt kell A hagyományos recept libazsírt ír elő, de lehet más zsiradékot is használni.* Ha túlságosan kemény lenne a gombóc, akkor legközelebb fellazítható ásványvízzel, tojásfehérjével.* A gombócokat vizes kézzel gyúrjuk, hogy ne ragadjon a kezünkre* .
== Amire szükséged lehet ==
* Esetleg petrezselyemzöldre
* Húslevesre