„Lehűteni a sört, pár perc alatt” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
Wezo (vitalap | szerkesztései) (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell {{PAGENAME}}? == rightAz interneten rengeteg, ezzel a témával foglalkozó videó és cikk található. Ezért most csupán egy…”) |
Wezo (vitalap | szerkesztései) (→Hogyan kell {{PAGENAME}}?) |
||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell {{PAGENAME}}? == | == Hogyan kell {{PAGENAME}}? == | ||
− | [[Fájl:ID-100168317.jpg|right]]Az interneten rengeteg, ezzel a témával foglalkozó videó és cikk található. Ezért most csupán egy-két példát mutatunk be, amelyek jó eséllyel beváltják a hozzájuk fűzött reményt. | + | [[Fájl:ID-100168317.jpg|right|300px]]Az interneten rengeteg, ezzel a témával foglalkozó videó és cikk található. Ezért most csupán egy-két példát mutatunk be, amelyek jó eséllyel beváltják a hozzájuk fűzött reményt. |
== Lépések == | == Lépések == |
A lap 2014. augusztus 8., 10:48-kori változata
Hogyan kell Lehűteni a sört, pár perc alatt?
Az interneten rengeteg, ezzel a témával foglalkozó videó és cikk található. Ezért most csupán egy-két példát mutatunk be, amelyek jó eséllyel beváltják a hozzájuk fűzött reményt.
Lépések
- Végy elő egy szoba-hőmérsékletű, vagy annál melegebb sört.
- Az alábbi példák közül valamelyiket alkalmazd
- Majd idd meg a hűsítő sört, amiért annyit küzdöttél.
Módszerek
Három példát fogok bemutatni, melyből kettő ugyanarra az elvre épül.
- Első javaslat: A sört bugyoláld be vizes papírtörlőbe, és így rakd el a mélyhűtőbe. Így elméletileg 8-10 perc alatt megfelelő hőmérsékletre hűl le a sör. A módszer alapja, hogy a víz jobb hővezető, mint a levegő, és ezért a vizes papír hatékonyabb hűtést garantál.
- A módszer hátránya, hogy ha túl sokáig tartod a sört a mélyhűtőben, akkor az fel is robbanhat.
- Második javaslat: A sört egy tálba kell tenni, amiben víz és jég van. A titkos összetevő a só! Ahogy azt a téli útsózásnál is látható, a só felolvasztja a jeget. Ez azért következik be, mert a só lecsökkenti a víz fagyási hőmérsékletét, és az olvadás közben hőt von el a környezetéből. Ennek módszernek különböző fokozatai vannak:
- Simán beleteszed a sós jeges vízbe a sört, ami kb. 5 perc alatt lehűl.
- A sört beleteszed ebbe a vízbe, és folyamatosan mozgatod. Így elméletileg 2 perc is elég.
- Az agresszív módszer, hogy egy fúró segítségével forgatod a sört a jeges-sós tálban. Ehhez egy termosz tetejére, egy csavarra és befőttes gumira van szükség. A fúróval átfúrod a tetőt, majd abba egy csavart teszel, amivel a fúróhoz rögzíted a fedőt. A sörre ráteszed a befőttes gumikat, és beledugod a termosz tetejébe. Ezzel a módszerrel akár 1 perc alatt hideg sört készíthetsz.
Amire szükséged lehet
- A sörre
- Tálra
- Jégre
- Sóra
- Esetleg egy fúróra
Figyelmeztetések
- A fúrós módszert nem ajánljuk igazán, mert balesetveszélyes.
- A túlhűtött sör felrobbanhat a mélyhűtőben
Kapcsolódó videók
<iframe title="indavideo video player" scrolling="no" class="indavideo-player" id="player-facbd1ca87" type="text/html" width="640" height="360" src="http://embed.indavideo.hu/player/video/facbd1ca87/" frameborder="0"></iframe>