375
szerkesztés
Módosítások
→Lépések
Réteges vagy csíkos kávénak is nevezik a kinézete miatt.
# '''Melegítsük és habosítsuk fel a tejet!'''# '''Egy átlátszó, nagy üvegpohár aljába öntsünk mézet!'''# '''A mézre öntsük rá óvatosan a tejet!'''# '''Míg pihen a tej, és elválik a lágyabb része a tetején képződött tejhabtól, főzzünk le egy adag espressot!'''# '''A kis adag kávét óvatosan, lassan, a pohár fala mentén öntsük bele a pohárba! Így a kávé a krémesebb tej felé rétegződik és a tejhab felül marad.'''# '''Ízlés szerint díszíthetjük kakaóporral a tejhab tetejét.'''
=== Régi bécsi melange ===
Régebbi kiadású Magyar Konyha c. könyvek hasábjain volt fellelhető, manapság nem sokan fogyasztják az alkoholos összetevője miatt.
# '''Készítsünk egy csészényi, laza hosszú kávét!'''# '''Egy nagyobb csészébe üssünk bele egy db tojás sárgáját!'''# '''A tojássárgáját keverjük össze a tejszínnel és a cukorral!'''# '''Adjuk hozzá a kávét!'''# '''Adjuk hozzá a konyakot!'''
== Tippek ==