„Cappuccinot készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell cappuccinot készíteni otthon? == Hétköznaponként gyakran térünk be egy kávézóba vagy cukrászdába, hogy igyunk egy finom cappuccinot, de mi a hel…”)
(Nincs különbség)

A lap 2011. július 22., 13:12-kori változata

Hogyan kell cappuccinot készíteni otthon?

Hétköznaponként gyakran térünk be egy kávézóba vagy cukrászdába, hogy igyunk egy finom cappuccinot, de mi a helyzet a hétvégéken, amikor az ágyból kikelve jól esne egy igazi habos cappuccino, vagy ha éppen vendégek jönnek, és szeretnénk őket megkínálni egy igazán jó kávéval. Ebből a cikkből kiderül, hogy lehet otthon könnyedén habos cappuccinot készíteni. A recept 4 személyre szóló adagokat tartalmaz.

Lépések

  1. Olvasszuk fel a csokit! Óvatosan olvasszuk fel a kb. 100g, azaz fél csészének való főző csokit!
  2. Hígítsuk fel és keverjük hozzá a tejszínt! A tejszínből kb. 50 ml-t vegyünk ki és tejjel összekeverve hígítsuk fele sűrűségűre! Ezt követően öntsük hozzá, és jó alaposan keverjük el a felolvasztott csokival! Kicsit a tejszínt is meglangyosíthatjuk, hogy könnyebb legyen elkeverni a csokival!
  3. Öntsük hozzá a kávét és verjük habosra! Főzzünk le kb. fél liter jó erős, fekete kávét, ami nagyjából 2 és fél csésze sima kávénak felel meg, majd ezt öntsük hozzá a már tejszínnel összekevert megolvasztott csokihoz. Ezt követően keverjük el jól őket, és verjük őket habosra.
  4. Készítsük el a habot! Kb. 5 gramm cukrot és a maradék kb. 150ml tejszínt verjük habosra, de ehhez, már ajánlatos elektromos habverőt használni, míg kemény habbá össze nem áll.
  5. Előmelegített csészékbe tálaljuk a cappuccinot! Előmelegített csészékbe öntsük ki a kávé alapot, ha szükséges egy kicsit még meg is melegíthetjük, majd öntsük rá a tetejére a tejszínből felvert habot, és kakaóporral vagy fahéjjal megszórva a tetejét tálaljuk!

Tippek

  • Számos módja van, ahogy habosra verhetjük az alapot, akár tejhabosítóval, melyet bármelyik közönséges lakberendezési boltban beszerezhetünk. Vagy használhatunk hozzá sima kézi habverőt, vagy egyéb elektromos eszközt is.
  • Ha igazán ki akarunk tenni magunkért még egy darab kekszet is tehetünk a kávéalátétre a cappuccino mellé.

Amire szükséged lehet

  • 1,2 csésze/ 100 g főző csoki
  • 4 ek / 60 ml tejjel felére hígított tejszín
  • 2 és fél csésze/ 500 ml forró erős kávé
  • 2/3 csésze/150 ml tejszín
  • 5 g cukor
  • fahéj, kakaó
  • tejhabosító/ kézi habverő/ botmixer

Figyelmeztetések

  • A csoki olvasztását érdemes mikróban csinálni, mert a serpenyőben könnyen leéghetés leragadhat.

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bianka