„Illatos omlós csirkét készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(→Amire szükségünk lehet) |
|||
(6 közbenső módosítás, amit 3 másik szerkesztő végzett, nincs mutatva) | |||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell illatos omlós csirkét készíteni? == | == Hogyan kell illatos omlós csirkét készíteni? == | ||
− | Az illatos omlós csirke a kínai éttermek egyik hívogató specialitása. Az elkészítése viszont nagyon egyszerű, így a kínai konyha kedvelői otthon is évezhetik a szeretett ízeket. | + | [[Fájl:Illatos_csirke.jpg|right]]Az illatos omlós csirke a kínai éttermek egyik hívogató specialitása. Az elkészítése viszont nagyon egyszerű, így a kínai konyha kedvelői otthon is évezhetik a szeretett ízeket. |
== Lépések == | == Lépések == | ||
− | # Csíkozzuk fel a húst! A tetszőleges mennyiségű csirkemellet vágjuk kis csíkokra! | + | # '''Csíkozzuk fel a húst!''' A tetszőleges mennyiségű csirkemellet vágjuk kis csíkokra! |
− | # Pácoljuk be! A pácoláshoz vágjunk apróra néhány gerezd fokhagymát, majd keverjük össze olajjal! Ezzel a páclével kenegessük be alaposan a csirkemell csíkokat! A pácban hagyjuk állni a húst kb. fél-1 órát! | + | # '''Pácoljuk be!''' A pácoláshoz vágjunk apróra néhány gerezd fokhagymát, majd keverjük össze olajjal! Ezzel a páclével kenegessük be alaposan a csirkemell csíkokat! A pácban hagyjuk állni a húst kb. fél-1 órát! |
− | # Készítsük el a bundához a tésztát! Az illatos omlós csirke bundája nagyon hasonlít a palacsintatésztához. A hozzávalók: tojásfehérje, szódavíz (helyette használhatunk ásványvizet is), sütőpor, só, bors. Keverjük el csomómentesen a hozzávalókat! A tészta állaga olyasmi legyen, mint a palacsintatészta! | + | # '''Készítsük el a bundához a tésztát!''' Az illatos omlós csirke bundája nagyon hasonlít a palacsintatésztához. A hozzávalók: tojásfehérje, szódavíz (helyette használhatunk ásványvizet is), liszt, sütőpor, só, bors. Keverjük el csomómentesen a hozzávalókat! A tészta állaga olyasmi legyen, mint a palacsintatészta! |
− | # Forrósítsuk fel az olajat! Egy serpenyőben melegítsük fel annyi olajat, hogy sütés közben ellepje majd a húst! | + | # '''Forrósítsuk fel az olajat!''' Egy serpenyőben melegítsük fel annyi olajat, hogy sütés közben ellepje majd a húst! |
− | # Ha már forró az olaj, elkezdhetjük a sütést! Egy villával egyenként mártogassuk meg a tésztában a csirkemell csíkokat úgy, hogy a tészta teljesen befedje a hús felületét! Nem kell azonban sokáig mártogatni, nem jó, ha túl vastag lesz a bunda. A tésztával bevont csirkemell csíkokat süssük ki az olajban! Egy-egy adag 1-2 perc alatt kisül. | + | # '''Ha már forró az olaj, elkezdhetjük a sütést!''' Egy villával egyenként mártogassuk meg a tésztában a csirkemell csíkokat úgy, hogy a tészta teljesen befedje a hús felületét! Nem kell azonban sokáig mártogatni, nem jó, ha túl vastag lesz a bunda. A tésztával bevont csirkemell csíkokat süssük ki az olajban! Egy-egy adag 1-2 perc alatt kisül. |
− | # Tálalás és fogyasztás | + | # '''Tálalás és fogyasztás:''' Jó étvágyat! |
== Tippek == | == Tippek == | ||
− | * Az illatos omlós csirkéhez | + | * Az illatos omlós csirkéhez érdemes zöldséges [[thai tésztát készíteni]], de zöldséges rizzsel is tálalhatjuk. |
* Az illatos omlós csirke frissen sokkal finomabb, ezért rögtön a sütés után tálaljuk fel! | * Az illatos omlós csirke frissen sokkal finomabb, ezért rögtön a sütés után tálaljuk fel! | ||
− | |||
== Figyelmeztetés == | == Figyelmeztetés == | ||
24. sor: | 23. sor: | ||
* 3-4 gerezd fokhagyma | * 3-4 gerezd fokhagyma | ||
* 3 tojás | * 3 tojás | ||
+ | * liszt | ||
* Só, bors | * Só, bors | ||
* 1 sütőpor | * 1 sütőpor | ||
34. sor: | 34. sor: | ||
* Saját konyhai tapasztalatok | * Saját konyhai tapasztalatok | ||
* [http://www.nosalty.hu/illatos_omlos_csirkemell_recept_2043 Illatos omlós csirke egy kicsit másképp] | * [http://www.nosalty.hu/illatos_omlos_csirkemell_recept_2043 Illatos omlós csirke egy kicsit másképp] | ||
+ | |||
+ | [[Kategória:Étel-ital]] | ||
[[Kategória:Étel-ital]] | [[Kategória:Étel-ital]] |
A lap jelenlegi, 2014. április 8., 12:02-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell illatos omlós csirkét készíteni?
Az illatos omlós csirke a kínai éttermek egyik hívogató specialitása. Az elkészítése viszont nagyon egyszerű, így a kínai konyha kedvelői otthon is évezhetik a szeretett ízeket.
[szerkesztés] Lépések
- Csíkozzuk fel a húst! A tetszőleges mennyiségű csirkemellet vágjuk kis csíkokra!
- Pácoljuk be! A pácoláshoz vágjunk apróra néhány gerezd fokhagymát, majd keverjük össze olajjal! Ezzel a páclével kenegessük be alaposan a csirkemell csíkokat! A pácban hagyjuk állni a húst kb. fél-1 órát!
- Készítsük el a bundához a tésztát! Az illatos omlós csirke bundája nagyon hasonlít a palacsintatésztához. A hozzávalók: tojásfehérje, szódavíz (helyette használhatunk ásványvizet is), liszt, sütőpor, só, bors. Keverjük el csomómentesen a hozzávalókat! A tészta állaga olyasmi legyen, mint a palacsintatészta!
- Forrósítsuk fel az olajat! Egy serpenyőben melegítsük fel annyi olajat, hogy sütés közben ellepje majd a húst!
- Ha már forró az olaj, elkezdhetjük a sütést! Egy villával egyenként mártogassuk meg a tésztában a csirkemell csíkokat úgy, hogy a tészta teljesen befedje a hús felületét! Nem kell azonban sokáig mártogatni, nem jó, ha túl vastag lesz a bunda. A tésztával bevont csirkemell csíkokat süssük ki az olajban! Egy-egy adag 1-2 perc alatt kisül.
- Tálalás és fogyasztás: Jó étvágyat!
[szerkesztés] Tippek
- Az illatos omlós csirkéhez érdemes zöldséges thai tésztát készíteni, de zöldséges rizzsel is tálalhatjuk.
- Az illatos omlós csirke frissen sokkal finomabb, ezért rögtön a sütés után tálaljuk fel!
[szerkesztés] Figyelmeztetés
- A bundában a csirkemell csíkok nagyon gyorsan (1-2 perc alatt) megsülnek, ezért vigyázzunk, hogy oda ne égessük! Érdemes kis lángon sütni a húsokat.
[szerkesztés] Amire szükségünk lehet
- 1 kg csirkemell
- Olaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 3 tojás
- liszt
- Só, bors
- 1 sütőpor
- Szódavíz vagy ásványvíz
- 1 serpenyő
- 1 nagy tál a tészta kikeveréséhez
- 1 jó kés a hús szeleteléséhez
[szerkesztés] Felhasznált források, kapcsolódó webcímek
- Saját konyhai tapasztalatok
- Illatos omlós csirke egy kicsit másképp