1 859
szerkesztés
Módosítások
→Hogyan kell instant kakaóport keverni házilag?
== Hogyan kell instant kakaóport keverni házilag? ==
[[Fájl:hazi_instant_kakaoinstant_kakao.jpg|right|280 300 px|a kép forrása:www.moksha.hu]]A boltokban kapható (márkás, jó minőségű) instant kakaóporoknak igen borsos áruk van. Ha a gyermek minden reggel kakaóval kell, este pedig kakaóval fekszik, és még a tejbegrízre vagy a zabkására is előszeretettel szór kakaót, akkor hétről-hétre bizony elég sok fogy belőle. Cikkünkben azonban bemutatjuk, hogy hogyan tudunk olcsón, házilag előállítani, segédanyagok és ízfokozók nélküli, magas kakaótartalmú, meleg tejben is jól oldódó, palacsintába is kiváló „instant” kakaóport.
== Lépések ==
== Amire szükséged lehet ==
*Kizárólag cukrozatlan, magas kakaótartalmú (20-22%), jó minőségű kakaóport használjunk!(holland) kakaópor*A házi készítésű „instant” kakaónak is magas a cukortartalma (mint a boltié), de ennek lényegesen magasabb a kakaótartalma, és ízfokozók és segédanyagok sincsenek benne!porcukor
== Figyelmeztetések ==