Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Szódabikarbónából karácsonyi díszt készíteni

17 bájt törölve, 2014. január 23., 17:56
Hogyan kell szódabikarbónából karácsonyi díszt készíteni?
== Hogyan kell szódabikarbónából karácsonyi díszt készíteni? ==
[[Fájl:karacsony_disz_szodabikarbonaszodabikarbona_karacsony.jpg|300 px|right]]A szódabikarbóna rendkívül sokoldalú felhasználásának köszönhetően nagy népszerűségnek örvend a háztartásokban. Amellett, hogy például takaríthatunk, tisztíthatunk, fehéríthetünk vagy éppen szagtalaníthatunk vele, hófehér, csillogó karácsonyi díszeket is készíthetünk belőle. Ebből az olcsó és természetes alapanyagból alkotott díszeket felaggathatjuk a karácsonyfára vagy fenyőágakra, karácsonyi füzérsort fűzhetünk belőlük, ajándékcsomagokat dekorálhatunk velük, de egy sötét színű tálra téve is szépen mutatnak az ünnepi asztalon.
== Lépések ==
*Nyugodtan szórjunk több kukoricakeményítőt a masszába, ha úgy látjuk főzés közben, hogy túl ragacsos és hosszú idő után sem akar besűrűsödni.
*Ha a felhasználás előtt mégis megszáradna a massza külső rétege, akkor vágjuk le és csak a puha masszával dolgozzunk.
*A kiszaggatott figurákba óvatosan nyomkodhatunk gyöngyöket (ebben az esetben a levegőn szárítsuk meg a díszt!) vagy például csillagánizssal csillag alakú lenyomatot is készíthetünk egy kör alakú díszenrajtuk.
*A megszáradt és kemény díszeket kifesthetjük akrillfestékkel vagy körömlakkal, filctollal megrajzolhatjuk a kontúrvonalakat (ez a kicsiknek is remek elfoglaltság lehet).
*Ha nem használjunk használjuk fel egyszerre az egész masszát, akkor beletehetjük egy zacskóba vagy egy dobozba, és a hűtőszekrényben tárolva még sokáig eláll. Egy kicsit megkeményedik, de újbóli felhasználásakor a kezünk melegétől ismét megpuhul.
== Amire szükséged lehet ==
*fél bögre kukoricakeményítő
*¾ bögre víz
*''Egységekben is számolhatunk: '' 2 egység szódabikarbóna (2 bögre ~ 4 dl), 1 egység kukoricakeményítő (1 bögre ~ 2 dl) és 1+¼ egység víz (1+¼ bögre ~ 2,5 dl). Tehát a fent megadott mennyiségnél több vagy kevesebb alapanyaggal is dolgozhatunk egy-egy adag massza kikeverésénél, a lényeg az, hogy az egységek arányát megtartsuk!
== Figyelmeztetések ==
1 859
szerkesztés