1 859
szerkesztés
Módosítások
→Hogyan kell bodzalekvárt befőzni?
== Hogyan kell bodzalekvárt befőzni? ==
[[Fájl:bodzalekvarbodza_lekvar.jpgjpeg|right|310 px]]A bodzát nyár elején szörpkészítésre, nyár végén, ősz elején pedig lekvárfőzésre használhatjuk fel. Érdemes mindkét alkalmat megragadni, ugyanis egy forró nyári napon citromkarikákkal és mentalevéllel megbolondított [[Bodzaszörpöt_készíteni|bodzaszörppel]] enyhíthetjük szomjunkat, a téli napokon pedig elővehetjük a bodzalekvárt, amely sütemények töltelékeként vagy éppen húsok mellé is kiváló. Bár régen sokan hitték azt, hogy mérgező (talán a sötétlila színe miatt), azonban nem kell félnünk, egy nagyon egészséges, sokféle hatóanyagot tartalmazó gyümölcsről van szó.
== Lépések ==