1 859
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
→Lépések
#'''Szerezzünk be szép, formás üvegeket!''' Kisebb boros- és pálinkásüvegekben, illetve díszüvegekben jól fog mutatni a fűszerekkel megbolondított olaj.
#'''Vásároljunk jó minőségű olívaolajat! ''' Mennyisége attól függ, hogy mennyi és mekkora űrtartalmú üvegekbe szeretnénk eltenni. Töltsük tele az üvegeket az olívaolajjal!
#'''Ízesítsük fűszerekkel az olívaolajat!''' A legjobb, ha egy-egy szál/ág friss, magas illóolajtartalmú, finom aromájú zöldfűszereket (pl. rozmaring, oregánó, kakukkfű, bazsalikom) teszünk az olajba. Ha pikánsabb ízekre vágynánk, akkor fokhagymával és csilipaprikával is ízesíthetjük az olívaolajat, azonban keveset tegyünk belőlük az üvegbe, mert már kis mennyiségben is nagyon csípőssé teszik az olajat, ugyanis az erősségükért „felelős” anyag, a kapszaicin könnyen oldódik az olajban! Ezek mellett színes borsot, koriandert és mustármagot is szórhatunk az üvegekbe. [[Fájl:fuszerolaj_2.jpg|centre|300 px]]
#'''Zárjuk le az üveget egy parafadugóval és hagyjuk az ízeket összeérni három-négy hétig!''' Kb. ennyi időre van szükség ahhoz, hogy az olívaolaj átvegye a fűszerek intenzív aromáját. Az elkészült fűszerolajat pácokhoz, salátákhoz és öntetetekhez használhatjuk fel.