„Karácsonyi pudingot készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell karácsonyi pudingot készíteni? == right|300 pxAzért szeretem készíteni ezt az édességet, mert könnyű elkészíten…”)
 
(Figyelmeztetések)
 
(Egy közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva)
27. sor: 27. sor:
 
== Figyelmeztetések ==
 
== Figyelmeztetések ==
  
*A vízgőz hőmérsékletére ügyeljük a tojás sárgájának besűrítésénél!
+
*A vízgőz hőmérsékletére ügyeljünk a tojás sárgájának besűrítésénél!
  
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
  
Hegedüsné Aranyos Ildikó pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére
+
'''Hegedüsné Aranyos Ildikó pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére'''
  
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 
[[Kategória:Étel-ital]]

A lap jelenlegi, 2013. december 5., 08:44-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell karácsonyi pudingot készíteni?

Karacsonyi puding.jpg

Azért szeretem készíteni ezt az édességet, mert könnyű elkészíteni és üdítő hatású.


[szerkesztés] Lépések

  1. A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk, majd a tojássárgáját, a 4 evőkanál cukrot és 1 citrom reszelt héját vízgőz fölött habosra kell keverni.
  2. Utána a tojásfehérjéből és a tejszínből kemény habot verünk.
  3. Ha már a tojássárgás massza langyos, akkor hozzáadható az 1 púpozott teáskanál zselatin és a fél citrom leve.
  4. Miután teljesen kihűlt a tojássárgás massza, lazán hozzákeverhető a tojásfehérjehab és a felvert tejszínhab.
  5. Ha ezzel készen vagyunk, kis tálkákba adagoljuk a pudingot, és fogyasztásig a hűtőbe tesszük.

[szerkesztés] Tippek

  • Ha nagyobb társaságot látunk vendégül, jól lehet szervírozni, mert evőkanállal is nagyszerűen lehet adagolni és kisebb adag is jól eltelíti az embert.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 4 darab tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 púpozott teáskanál porállagú zselatin
  • 4 evőkanál cukor

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • A vízgőz hőmérsékletére ügyeljünk a tojás sárgájának besűrítésénél!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Hegedüsné Aranyos Ildikó pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére

Az oldal szerzői

Bya