„Linzertekercset (kakaós és zserbós ízben) sütni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell linzertekercset (kakaós és zserbós ízben) sütni? == right|300 pxNagyon egyszerű, elronthatatlan süti. == Lépések == …”)
 
(Nincs különbség)

A lap jelenlegi, 2013. december 4., 14:54-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell linzertekercset (kakaós és zserbós ízben) sütni?

Linzertekercs.jpg

Nagyon egyszerű, elronthatatlan süti.


[szerkesztés] Lépések

  1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a tejföllel és a sóval összedolgozzuk egy cipóba. Két részre osztjuk, és 15 percig pihentetjük.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra. Az egyiket megkenjük olvasztott vajjal, majd egyenletesen megszórjuk cukorral és kakaóval. A másikat megkenjük baracklekvárral, erre szórjuk a diót, a cukrot és a citromhéjat.
  3. Szorosan feltekerjük a tésztákat és sütőpapíros tepsibe rakjuk (egy tepsibe a kettőt).
  4. 190 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőnél 170 °C) 20-25 perc alatt megsütjük. Nem szabad megvárni, hogy megbarnuljon a teteje, fehér marad a tészta akkor is, amikor már megsült!

[szerkesztés] Tippek

  • Kis szikkadás után nagyon szépen szeletelhető, omlós lesz a tészta.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • Tésztához (2 rúdhoz):
    • 40 dkg rétesliszt
    • 25 dkg vaj vagy margarin
    • 2 dl tejföl
    • 1 csipet só
  • Kakaós töltelékhez:
    • 1 ek. olvasztott vaj
    • 4 ek. cukor
    • 1 púpozott ek. cukrozatlan kakaópor
  • Zserbós töltelékhez:
    • 4 ek. sárgabaracklekvár
    • 10 dkg darált dió
    • 5 dkg cukor
    • 1 kisebb citrom reszelt héja

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Tartsuk be a sütési időt, ne várjuk meg, amíg megbarnul a tészta teteje!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Morvai Linda pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére

Az oldal szerzői

Bya