„Aszalt szilvás csirkemellet készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
Bya (vitalap | szerkesztései) (→Kapcsolódó források, hivatkozások) |
Bya (vitalap | szerkesztései) (→Kapcsolódó források, hivatkozások) |
||
(Egy közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva) | |||
32. sor: | 32. sor: | ||
== Kapcsolódó források, hivatkozások == | == Kapcsolódó források, hivatkozások == | ||
− | '''Árokné Béres Anikó | + | '''Árokné Béres Anikó pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére''' |
[[Kategória:Étel-ital]] | [[Kategória:Étel-ital]] |
A lap jelenlegi, 2013. december 4., 14:13-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell aszalt szilvás csirkemellet készíteni?
Az étel lényege: rétegelt csirkefalatkák, szalonna övezte, aszalt gyümölcsök borította jénai tálban. Nem állítom, hogy a legolcsóbb étel lenne, de hát egyszer van karácsony egy évben. Az elkészítése nagyon egyszerű, amíg a hús sül, készíthetjük a köretet, vagy az ünnepi menü egyéb fogásait.
Az eredmény mennyei, mindenkinek bátran ajánlom.
[szerkesztés] Lépések
- Kibéleljük a jénai tálunkat a bacon szalonnával.
- Elkezdjük rétegezni felváltva a sajtot, valamint a tojásban megforgatott húst, és közé szórjuk a kedvenc aszalt gyümölcsünket.
- A legvégén behajtogatjuk a bacon szalonna szeleteket, de a szalonna alá rakjunk füstölt tarját vagy parasztsonkát is.
- Fóliával beborítjuk, 1 órán keresztül rajta hagyjuk, úgy sütjük.
- Levéve róla a fóliát, megint kb. 1 órán keresztül kell sütni.
[szerkesztés] Tippek
- Lehet a sorokba füstölt tarját is rétegezni, a lényeg, hogy sajt minden soron legyen, mert ez az összekötő anyag.
- Köretnek rizottórizst, vagy bulgurt ajánlok almakockákkal és 1 dl fehérborral bolondítva.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 1 kg csirkemell, szép filigrán szeletekre vágva, klopfolni nem kell
- 50 dkg füstölt bacon szalonna
- 2 db felvert tojás, őrölt szerecsendióval ízesítve
- 30 dkg aszalt gyümölcs tetszés szerint (nálunk az aszalt szilva a befutó)
- 30-35 dkg reszelt sajt (fele részben füstölt, pl. karaván, fele részben trappista)
- néhány szelet füstölt tarja, vagy egy tasak parasztsonka
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- A sütés: fél óráig 200, majd 180 fokon történjen! Másfél óra után figyeljünk oda a húsra, el ne égessük, mert a sütők különböző hatásfokkal működhetnek! (pl. légkeveréses sütőben a második óra csak kb. 40-45 perc legyen)
[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások
Árokné Béres Anikó pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére