„Szőlőlekvárt főzni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Hogyan kell szőlőlekvárt főzni?)
(Lépések)
 
6. sor: 6. sor:
  
 
# '''Szerezzük be a hozzávalókat!''' 7 dl piros szőlőlé (ezt kb. 1,5 kg szőlőből főzhetjük ki), 12 dkg cukor, 1 tasak 3:1 zselésítő
 
# '''Szerezzük be a hozzávalókat!''' 7 dl piros szőlőlé (ezt kb. 1,5 kg szőlőből főzhetjük ki), 12 dkg cukor, 1 tasak 3:1 zselésítő
# '''A megmosott szőlőfürtöket leszemezzük, a szemeket feltesszük a tűzre egy fazékba, és forrás után még 40 percig főzzük.''' Amíg nem engedett levet, addig gyakori kevergetéssel, amikor aztán szétdőltek a szőlőszemek, és a sötét lében bugyogtak, akkor lassú tűzön, fedő alatt főttek.
+
# '''A megmosott szőlőfürtöket leszemezzük, a szemeket feltesszük a tűzre egy fazékba, és forrás után még 40 percig főzzük.''' Amíg nem enged levet, addig gyakori kevergetéssel, amikor aztán szétomlanak a szőlőszemek és a sötét lében bugyognak, akkor már lassú tűzön, fedő alatt főzzük.
# '''Paradicsompasszírozón tekerjük át.'''
+
# '''Paradicsompasszírozón szűrjük át.'''
 
# '''Adjuk hozzá a cukrot és a zselésítőt.'''
 
# '''Adjuk hozzá a cukrot és a zselésítőt.'''
  

A lap jelenlegi, 2013. október 1., 13:40-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell szőlőlekvárt főzni?

Szololekvar.jpg

A szőlőlekvár igazi különlegesség, ha tehetjük, próbáljuk ki.

[szerkesztés] Lépések

  1. Szerezzük be a hozzávalókat! 7 dl piros szőlőlé (ezt kb. 1,5 kg szőlőből főzhetjük ki), 12 dkg cukor, 1 tasak 3:1 zselésítő
  2. A megmosott szőlőfürtöket leszemezzük, a szemeket feltesszük a tűzre egy fazékba, és forrás után még 40 percig főzzük. Amíg nem enged levet, addig gyakori kevergetéssel, amikor aztán szétomlanak a szőlőszemek és a sötét lében bugyognak, akkor már lassú tűzön, fedő alatt főzzük.
  3. Paradicsompasszírozón szűrjük át.
  4. Adjuk hozzá a cukrot és a zselésítőt.

[szerkesztés] Tippek

  • Ízesíthető levendulával és borral.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • piros szőlő
  • cukor
  • zselésítő
  • befőttes üveg

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Jól fertőtlenített üvegbe tegyük el.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bya, Kiscsillag