„Szőlőlekvárt főzni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell szőlőlekvárt főzni? == A szőlőlekvár igazi különlegesség, ha tehetjük, próbáljuk ki. == Lépések == # Szerezzük be a hozzávalókat! 7 dl …”) |
Bya (vitalap | szerkesztései) (→Lépések) |
||
(2 közbenső módosítás, amit egy másik szerkesztő végzett, nincs mutatva) | |||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell szőlőlekvárt főzni? == | == Hogyan kell szőlőlekvárt főzni? == | ||
− | A szőlőlekvár igazi különlegesség, ha tehetjük, próbáljuk ki. | + | [[Fájl:Szololekvar.jpg|right]]A szőlőlekvár igazi különlegesség, ha tehetjük, próbáljuk ki. |
== Lépések == | == Lépések == | ||
− | # Szerezzük be a hozzávalókat! 7 dl piros szőlőlé (ezt kb. 1,5 kg szőlőből főzhetjük ki), 12 dkg cukor, 1 tasak 3:1 zselésítő | + | # '''Szerezzük be a hozzávalókat!''' 7 dl piros szőlőlé (ezt kb. 1,5 kg szőlőből főzhetjük ki), 12 dkg cukor, 1 tasak 3:1 zselésítő |
− | # A megmosott szőlőfürtöket leszemezzük, a szemeket feltesszük a tűzre egy fazékba, és forrás után még 40 percig főzzük. Amíg nem | + | # '''A megmosott szőlőfürtöket leszemezzük, a szemeket feltesszük a tűzre egy fazékba, és forrás után még 40 percig főzzük.''' Amíg nem enged levet, addig gyakori kevergetéssel, amikor aztán szétomlanak a szőlőszemek és a sötét lében bugyognak, akkor már lassú tűzön, fedő alatt főzzük. |
− | # Paradicsompasszírozón | + | # '''Paradicsompasszírozón szűrjük át.''' |
− | # Adjuk hozzá a cukrot és a zselésítőt. | + | # '''Adjuk hozzá a cukrot és a zselésítőt.''' |
== Tippek == | == Tippek == |
A lap jelenlegi, 2013. október 1., 13:40-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell szőlőlekvárt főzni?
A szőlőlekvár igazi különlegesség, ha tehetjük, próbáljuk ki.
[szerkesztés] Lépések
- Szerezzük be a hozzávalókat! 7 dl piros szőlőlé (ezt kb. 1,5 kg szőlőből főzhetjük ki), 12 dkg cukor, 1 tasak 3:1 zselésítő
- A megmosott szőlőfürtöket leszemezzük, a szemeket feltesszük a tűzre egy fazékba, és forrás után még 40 percig főzzük. Amíg nem enged levet, addig gyakori kevergetéssel, amikor aztán szétomlanak a szőlőszemek és a sötét lében bugyognak, akkor már lassú tűzön, fedő alatt főzzük.
- Paradicsompasszírozón szűrjük át.
- Adjuk hozzá a cukrot és a zselésítőt.
[szerkesztés] Tippek
- Ízesíthető levendulával és borral.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- piros szőlő
- cukor
- zselésítő
- befőttes üveg
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Jól fertőtlenített üvegbe tegyük el.