Tartármártást készíteni szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell tartármártást készíteni? ==
 
== Hogyan kell tartármártást készíteni? ==
  
[[Fájl:martasok.jpg|right|200px]]A tartármártás a legtöbb rántott étel, különösen a rántott sajtok és a rántott halak elengedhetetlen kísérője. Könnyen kivitelezhető olcsó alapanyagokból, ráadásul mindenki úgy ízesíti, ahogy a saját, a családja vagy a vendégei szájízének megfelel. Most a legegyszerűbb változatának elkészítését ismerhetjük meg.
+
A tartármártás a legtöbb rántott étel, különösen a rántott sajtok és a rántott halak elengedhetetlen kísérője. Könnyen elkészíthető olcsó alapanyagokból, ráadásul mindenki úgy ízesíti, ahogy a saját, a családja vagy a vendégei szájízének megfelel.  
 +
 
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
  
# '''Egy tálba tegyük bele a tejfölt, a majonézt, a citromlevet, a cukrot, a mustárt, egy kevés sót és egy csipetnyi fehérborsot.'''
+
# Egy tálba tegyük bele a tejfölt, a majonézt, a citromlevet, a cukrot, a mustárt, egy kevés sót és egy csipetnyi fehérborsot.
# '''Alaposan keverjük össze őket!'''
+
# Alaposan keverjük össze őket!
# '''Kóstoljuk meg és ízlés szerint adagoljunk hozzá a kívánt alapanyagból, majd ismét keverjük össze alaposan!'''
+
# Kóstoljuk meg és ízlés szerint adagoljunk hozzá a kívánt alapanyagból, majd ismét keverjük össze alaposan!
# '''Ha elértük a kívánt ízt, fedjük le és tegyük állni a hűtőbe!'''
+
# Ha elértük a kívánt ízt, fedjük le és tegyük állni a hűtőbe!
# '''Az ételekhez hidegen tálaljuk!'''
+
# Az ételekhez hidegen tálaljuk!
  
  
33. sor: 34. sor:
 
* csipetnyi só
 
* csipetnyi só
 
* csipetnyi őrölt fehérbors
 
* csipetnyi őrölt fehérbors
 
  
 
Extra hozzávalók:
 
Extra hozzávalók:
47. sor: 47. sor:
 
* Az összetevőknek érnie kell, így a legjobb, ha a főzéskor a tartármártás elkészítésével kezdjük! Még jobb, ha már előző nap megcsináljuk.
 
* Az összetevőknek érnie kell, így a legjobb, ha a főzéskor a tartármártás elkészítésével kezdjük! Még jobb, ha már előző nap megcsináljuk.
 
* A jó tartár hamar elfogy, így mindig gondoljunk a megfelelő mennyiségre. :)
 
* A jó tartár hamar elfogy, így mindig gondoljunk a megfelelő mennyiségre. :)
 
  
 
== Kapcsolódó videók ==
 
== Kapcsolódó videók ==
  
 
A következő videón másfajta arányokkal, de megnézhetitek, milyen egyszerű e remek szósz elkészítése.
 
A következő videón másfajta arányokkal, de megnézhetitek, milyen egyszerű e remek szósz elkészítése.
 
  
 
<youtube>ku2mlB0SSOY</youtube>
 
<youtube>ku2mlB0SSOY</youtube>
62. sor: 60. sor:
 
* [http://www.nosalty.hu/recept/tartarmartas Tartármártás recept]
 
* [http://www.nosalty.hu/recept/tartarmartas Tartármártás recept]
 
* [http://www.femina.hu/recept/tartarmartas_recept Tartármártások]
 
* [http://www.femina.hu/recept/tartarmartas_recept Tartármártások]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)