Szőlőlekvárt főzni szerkesztése
Innen: Hogyankell.hu
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell szőlőlekvárt főzni? == | == Hogyan kell szőlőlekvárt főzni? == | ||
− | + | A szőlőlekvár igazi különlegesség, ha tehetjük, próbáljuk ki. | |
== Lépések == | == Lépések == | ||
# '''Szerezzük be a hozzávalókat!''' 7 dl piros szőlőlé (ezt kb. 1,5 kg szőlőből főzhetjük ki), 12 dkg cukor, 1 tasak 3:1 zselésítő | # '''Szerezzük be a hozzávalókat!''' 7 dl piros szőlőlé (ezt kb. 1,5 kg szőlőből főzhetjük ki), 12 dkg cukor, 1 tasak 3:1 zselésítő | ||
− | # '''A megmosott szőlőfürtöket leszemezzük, a szemeket feltesszük a tűzre egy fazékba, és forrás után még 40 percig főzzük.''' Amíg nem | + | # '''A megmosott szőlőfürtöket leszemezzük, a szemeket feltesszük a tűzre egy fazékba, és forrás után még 40 percig főzzük.''' Amíg nem engedett levet, addig gyakori kevergetéssel, amikor aztán szétdőltek a szőlőszemek, és a sötét lében bugyogtak, akkor lassú tűzön, fedő alatt főttek. |
− | # '''Paradicsompasszírozón | + | # '''Paradicsompasszírozón tekerjük át.''' |
# '''Adjuk hozzá a cukrot és a zselésítőt.''' | # '''Adjuk hozzá a cukrot és a zselésítőt.''' | ||
28. sor: | 28. sor: | ||
* [http://szilvaszemmel.blogspot.com/2011/10/szolobol-nem-bort.html Szilva szemmel a világ gasztroblog: Szőlőből, nem bort] | * [http://szilvaszemmel.blogspot.com/2011/10/szolobol-nem-bort.html Szilva szemmel a világ gasztroblog: Szőlőből, nem bort] | ||
− | |||
− |