Ribizlizselét készíteni szerkesztése
Innen: Hogyankell.hu
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell ribizlizselét készíteni? == | == Hogyan kell ribizlizselét készíteni? == | ||
− | [[Fájl: | + | [[Fájl:ribizlizsele.jpg|200 px|right]]A zselé elkészítése időigényesebb folyamat, mint a lekvár- vagy a dzsemfőzés, de a gyümölcszselé sokoldalú felhasználási lehetősége kárpótolni fog minket. Például a ribizliből készült áttetsző, pikáns zselé kiváló vadhúsok mellé, megvajazott kenyérre vagy kalácsra kenve és sütemények töltelékeként. |
== Lépések == | == Lépések == | ||
7. sor: | 7. sor: | ||
#Mossuk meg a ribizlit, majd szemezzük le róla a bogyókat! | #Mossuk meg a ribizlit, majd szemezzük le róla a bogyókat! | ||
#A ribizliszemeket víz hozzáadásával főzzük addig, amíg a bogyók szét nem nyílnak! | #A ribizliszemeket víz hozzáadásával főzzük addig, amíg a bogyók szét nem nyílnak! | ||
− | #Tegyünk egy apró lyukú szűrőt egy edény tetejére! Öntsük a szűrőbe a sűrű ribizlipépet, és hagyjuk, hogy a leve magától lecsepegjen! | + | #Tegyünk egy apró lyukú szűrőt egy edény tetejére! Öntsük a szűrőbe a sűrű ribizlipépet, és hagyjuk, hogy a leve magától lecsepegjen! Utóbbi sok időt vehet igénybe, de csak így lesz szép átlátszó a zselé. |
#Mérjük meg a kapott ribizlilevet, és adjunk hozzá megfelelő mennyiségű (literenként 80 dkg) cukrot, majd főzzük kb. 15 percig! | #Mérjük meg a kapott ribizlilevet, és adjunk hozzá megfelelő mennyiségű (literenként 80 dkg) cukrot, majd főzzük kb. 15 percig! | ||
#Csepegtessünk egy keveset a még folyós zseléből egy tányérra! Ha kihűlve megdermed, akkor már nem kell tovább főznünk. | #Csepegtessünk egy keveset a még folyós zseléből egy tányérra! Ha kihűlve megdermed, akkor már nem kell tovább főznünk. | ||
35. sor: | 35. sor: | ||
* Praktika magazin 2013/6 ajándék melléklete a házi befőzés fortélyairól | * Praktika magazin 2013/6 ajándék melléklete a házi befőzés fortélyairól | ||
* [http://fozniakarok.blogspot.hu/2012/06/ribizli-zsele-citromfuvel.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+FzniAkarok+%28F%C5%91zni+Akarok%29/ Ribizlizselé citromfűvel] | * [http://fozniakarok.blogspot.hu/2012/06/ribizli-zsele-citromfuvel.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+FzniAkarok+%28F%C5%91zni+Akarok%29/ Ribizlizselé citromfűvel] | ||
− | * [http://www.origo.hu/tafelspicc/recept/20120624-korianderes-ribizlizsele.html Korianderes ribizlizselé | + | * [http://www.origo.hu/tafelspicc/recept/20120624-korianderes-ribizlizsele.htmlhttp://www.origo.hu/tafelspicc/recept/20120624-korianderes-ribizlizsele.html/ Korianderes ribizlizselé] |
− | |||
− |