Rózsaszörpöt készíteni szerkesztése
Innen: Hogyankell.hu
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell rózsaszörpöt készíteni? == | == Hogyan kell rózsaszörpöt készíteni? == | ||
− | [[Fájl:rozsaszorp.jpg|250 px|right | + | [[Fájl:rozsaszorp.jpg|250 px|right]]A szebbnél szebb rózsák nemcsak a kertben mutatnak jól, hanem aromás szirmaikból ízletes, szemet gyönyörködtető színű szörpöt is készíthetünk. |
== Lépések == | == Lépések == | ||
18. sor: | 18. sor: | ||
*Mentával, jégkockával együtt kínáljuk vendégeinknek a rózsaszörpöt a forró nyári napokon. | *Mentával, jégkockával együtt kínáljuk vendégeinknek a rózsaszörpöt a forró nyári napokon. | ||
*A nedves dunsztoláshoz tegyük a szörppel megtöltött üvegeket egy vízzel félig feltöltött edénybe vagy tepsibe, forraljuk fel a vizet, az üvegeket pedig legalább egy óráig hagyjuk állni benne. | *A nedves dunsztoláshoz tegyük a szörppel megtöltött üvegeket egy vízzel félig feltöltött edénybe vagy tepsibe, forraljuk fel a vizet, az üvegeket pedig legalább egy óráig hagyjuk állni benne. | ||
− | |||
== Amire szükséged lehet == | == Amire szükséged lehet == | ||
31. sor: | 30. sor: | ||
*Futórózsa szirma nem alkalmas szörp készítésére! | *Futórózsa szirma nem alkalmas szörp készítésére! | ||
− | *Ügyeljünk arra, hogy semmilyen szennyeződés ( | + | *Ügyeljünk arra, hogy semmilyen szennyeződés (szirom- vagy levéldarabka) ne kerüljön a főzetbe, majd így az üvegekbe, mert könnyen megromolhat a szörp. |
*Hideg helyen tároljuk a megbontott szörpöt! | *Hideg helyen tároljuk a megbontott szörpöt! | ||
37. sor: | 36. sor: | ||
*Saját recept, saját tapasztalatok | *Saját recept, saját tapasztalatok | ||
− | |||
− |