Paradicsomot befőzni szerkesztése
Innen: Hogyankell.hu
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell paradicsomot befőzni? == | == Hogyan kell paradicsomot befőzni? == | ||
− | + | A paradicsomot befőzhetjük egészben és püréként is. Most néhány receptet ismertetünk, hogy lehessen választani, illetve újabb receptekkel lehet bővíteni is a cikket. | |
== Lépések == | == Lépések == | ||
24. sor: | 24. sor: | ||
# Törjük/paszírozzuk át a paradicsomot. | # Törjük/paszírozzuk át a paradicsomot. | ||
# Az áttört paradicsomot forraljuk át, gyakran kevergessük, majd töltsük az üvegekbe és fedjük le. | # Az áttört paradicsomot forraljuk át, gyakran kevergessük, majd töltsük az üvegekbe és fedjük le. | ||
− | + | * [http://vegavarazs.hu/paradicsomle-befozes Paradicsomlé-befőzés] | |
===Egész paradicsom ecetben=== | ===Egész paradicsom ecetben=== | ||
# Olyan paradicsomot válasszunk, aminek még jó kemény a húsa. | # Olyan paradicsomot válasszunk, aminek még jó kemény a húsa. | ||
68. sor: | 68. sor: | ||
* Kapitán Mária: Zöldség és gyümölcs házi konzerválása | * Kapitán Mária: Zöldség és gyümölcs házi konzerválása | ||
* [http://vegavarazs.hu/paradicsomle-befozes Paradicsomlé-befőzés] | * [http://vegavarazs.hu/paradicsomle-befozes Paradicsomlé-befőzés] | ||
− | * [http://users.atw.hu/dinamika/szakacskonyv/befozes-elteves/paradicsom/paradicsom.html Befőzés, eltevés: Paradicsom | + | * [http://users.atw.hu/dinamika/szakacskonyv/befozes-elteves/paradicsom/paradicsom.html |
− | + | Befőzés, eltevés: Paradicsom] | |
− |