Instant kakaóport keverni házilag szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell instant kakaóport keverni házilag? ==
 
== Hogyan kell instant kakaóport keverni házilag? ==
  
[[Fájl:instant_kakao.jpg|right|300 px|a kép forrása:www.moksha.hu]]A boltokban kapható (márkás, jó minőségű) instant kakaóporoknak igen borsos áruk van. Ha a gyermek minden reggel kakaóval kell, este pedig kakaóval fekszik, és még a tejbegrízre vagy a zabkására is előszeretettel szór kakaót, akkor hétről-hétre bizony elég sok fogy belőle. Cikkünkben azonban bemutatjuk, hogy hogyan tudunk olcsón, házilag előállítani, segédanyagok és ízfokozók nélküli, magas kakaótartalmú, meleg tejben is jól oldódó, palacsintába is kiváló „instant” kakaóport.
+
[[Fájl:hazi_instant_kakao.jpg|right|250 px|a kép forrása:www.moksha.hu]]A boltokban kapható (jó minőségű, márkás) instant kakaóporoknak igen borsos áruk van. Ha a gyermek minden reggel kakaóval kell, este pedig kakaóval fekszik, és még a tejbegrízre vagy a zabkására is előszeretettel szór kakaót, akkor hétről-hétre bizony elég sok fogy belőle. Cikkünkben azonban bemutatjuk, hogy hogyan tudunk olcsón, házilag előállítani, segédanyagok és ízfokozók nélküli, magas kakaótartalmú, meleg tejben is jól oldódó, palacsintában is kiváló „instant” kakaóport.
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
  
#'''Szerezzük be a hozzávalókat!''' A házi instant kakaóporhoz szükségünk lesz cukrozatlan, magas kakaótartalmú (akár 20-22%), jó minőségű (holland) kakaóporra, valamint porcukorra.
+
#'''Szerezzük be a hozzávalókat!''' A házi instant kakaóporhoz szükségünk lesz cukrozatlan, magas kakaótartalmú (20-22%), jó minőségű (holland) kakaóporra, valamint porcukorra.
#'''Keverjük össze az alapanyagokat!''' A keverés aránya a következő: 1 evőkanál kakaóporhoz keverjünk 4 evőkanál porcukrot. Nagy mennyiségben keverhetünk tehát "instant" kakaóport, a lényeg az, hogy tartsuk meg ezeket az egységeket.
+
#'''Keverjük össze az alapanyagokat!''' A keverés aránya a következő: 1 evőkanál kakaóporhoz keverjünk 4 evőkanál porcukrot. Nagy mennyiségben keverhetünk instant kakaóport, a lényeg az, hogy tartsuk meg ezeket az egységeket.  
  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
16. sor: 16. sor:
 
== Amire szükséged lehet ==
 
== Amire szükséged lehet ==
  
*cukrozatlan, magas kakaótartalmú (20-22%), jó minőségű (holland) kakaópor
+
*Kizárólag jó minőségű kakaóport használjunk!
*porcukor
+
*A házi készítésű „instant” kakaónak is magas a cukortartalma (mint a boltié), de ennek lényegesen magasabb a kakaótartalma, és ízfokozók és segédanyagok sincsenek benne!
  
 
== Figyelmeztetések ==
 
== Figyelmeztetések ==
27. sor: 27. sor:
  
 
*[http://www.moksha.hu/konyha/a-legjobb-cukrozott-instant-kakaopor-hazilag-keszul/ A legjobb cukrozott, instant kakaópor házilag készül]
 
*[http://www.moksha.hu/konyha/a-legjobb-cukrozott-instant-kakaopor-hazilag-keszul/ A legjobb cukrozott, instant kakaópor házilag készül]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)