Halászlét főzni szerkesztése
Innen: Hogyankell.hu
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
41. sor: | 41. sor: | ||
* A hal tisztításakor fontos, hogy az epe ki ne szakadjon, mert különben elszínezi és keserűvé, élvezhetetlenné teszi a hal húsát. Az állat fejében, a gerincoszlop végén található egy háromszög alakú csont, az ún. keserű csont, melyet mindenképpen távolítsunk el, különben szintén élvezhetetlenné teheti a készülő ételt. Késpengével pattintsuk le a keserűfogát. | * A hal tisztításakor fontos, hogy az epe ki ne szakadjon, mert különben elszínezi és keserűvé, élvezhetetlenné teszi a hal húsát. Az állat fejében, a gerincoszlop végén található egy háromszög alakú csont, az ún. keserű csont, melyet mindenképpen távolítsunk el, különben szintén élvezhetetlenné teheti a készülő ételt. Késpengével pattintsuk le a keserűfogát. | ||
− | + | # Ne kavarjuk a halászlét, mert széthull a hal. | |
== Kapcsolódó források, hivatkozások == | == Kapcsolódó források, hivatkozások == | ||
49. sor: | 49. sor: | ||
* [http://www.nosalty.hu/ajanlo/szegedi-bajai-igazi-halaszle Nosalty: Szegedi, bajai halászlé] | * [http://www.nosalty.hu/ajanlo/szegedi-bajai-igazi-halaszle Nosalty: Szegedi, bajai halászlé] | ||
* [http://www.nepmuvesz.hu/vhaz/receptek/halaszlevek.htm Népművész: Halászlevek] | * [http://www.nepmuvesz.hu/vhaz/receptek/halaszlevek.htm Népművész: Halászlevek] | ||
− | |||
− | |||
− | |||
− |