Habarást készíteni szerkesztése
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell habarást készíteni? == | == Hogyan kell habarást készíteni? == | ||
− | + | A szakácskönyveknek a mártás és főzelék receptjeinél bevett fordulata az „ezután habarást készítünk, és a behabarást követően még egyszer összeforraljuk az egészet”. De a szakácskönyvek írói számára evidens habaráskészítés, nem mindenki számára olyan magától értetődő, ezért most részletesen leírjuk a menetét. | |
== Lépések == | == Lépések == | ||
11. sor: | 11. sor: | ||
== Tippek == | == Tippek == | ||
− | * Mielőtt beleöntenénk a habarást az ételbe előtte merjünk ki egy kicsit a forró levéből a habarásba, és ezzel együtt is keverjük csomómentesre a tejfölt! Továbbá ha olyan ételről van szó, akkor az alapba is öntsünk egy kis hideg tejet vagy vizet, ezzel kicsit kiegyenlíthetjük a hőmérsékletet, mert ha túl nagy a | + | * Mielőtt beleöntenénk a habarást az ételbe előtte merjünk ki egy kicsit a forró levéből a habarásba, és ezzel együtt is keverjük csomómentesre a tejfölt! Továbbá ha olyan ételről van szó, akkor az alapba is öntsünk egy kis hideg tejet vagy vizet, ezzel kicsit kiegyenlíthetjük a hőmérsékletet, mert ha túl nagy a hőmérsékletkülönbség, akkor rögtön összekapja a meleg a habarást! |
* Ha igazán krémes habarást szeretnénk készíteni, akkor inkább 20%-os tejfölt használjunk hozzá! | * Ha igazán krémes habarást szeretnénk készíteni, akkor inkább 20%-os tejfölt használjunk hozzá! | ||
* Ha kevésbé sűrű habarást szeretnénk készíteni, akkor tejföl helyett főzőtejszínnel is elkészíthetjük, ebben az esetben viszont ajánlatos hozzákeverni egy tojás sárgáját, persze ez mindig felhasználástól függ (inkább mártásoknál ajánlott). | * Ha kevésbé sűrű habarást szeretnénk készíteni, akkor tejföl helyett főzőtejszínnel is elkészíthetjük, ebben az esetben viszont ajánlatos hozzákeverni egy tojás sárgáját, persze ez mindig felhasználástól függ (inkább mártásoknál ajánlott). | ||
31. sor: | 31. sor: | ||
* [http://www.kifozde.hu/kisablak.php?sorsz=24 Rántás, habarás] | * [http://www.kifozde.hu/kisablak.php?sorsz=24 Rántás, habarás] | ||
* [http://www.fozniakarok.hu/cikk.php?id=7- Sütési eljárások: habarás] | * [http://www.fozniakarok.hu/cikk.php?id=7- Sütési eljárások: habarás] | ||
− | |||
− |