Elkerülni a transzzsírsavakat szerkesztése
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell elkerülni a transzzsírsavakat? == | == Hogyan kell elkerülni a transzzsírsavakat? == | ||
− | + | A transzzsírsavak a növényi zsírsavak feldolgozása során keletkeznek. Az élelmiszergyártásban azért használják, mert az olajok technológiai tulajdonságait képes megváltoztatni, így a termékek tartósabbak lesznek vagy éppen szilárd halmazállapotúak. Ugyanakkor növelik a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. | |
== Lépések == | == Lépések == | ||
29. sor: | 29. sor: | ||
* Fogyasszunk több egészséges, feldolgozatlan élelmiszert (pl. zöldségek, gyümölcsök). | * Fogyasszunk több egészséges, feldolgozatlan élelmiszert (pl. zöldségek, gyümölcsök). | ||
− | |||
== Kapcsolódó források, hivatkozások == | == Kapcsolódó források, hivatkozások == | ||
35. sor: | 34. sor: | ||
* [http://www.oeti.hu/download/gyakori_kerdesek_a_transz-zsirsavakrol.pdf OÉTI: Gyakori kérdések a transzzsírsavakról] | * [http://www.oeti.hu/download/gyakori_kerdesek_a_transz-zsirsavakrol.pdf OÉTI: Gyakori kérdések a transzzsírsavakról] | ||
* [http://divany.hu/eletmod/2012/11/29/kell-e_parazni_a_transz-zsirsavaktol/ Kell-e parázni a transzzsírsavaktól?] | * [http://divany.hu/eletmod/2012/11/29/kell-e_parazni_a_transz-zsirsavaktol/ Kell-e parázni a transzzsírsavaktól?] | ||
− | |||
− |