Wokban főzni szerkesztése
Innen: Hogyankell.hu
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell wokban főzni? == | == Hogyan kell wokban főzni? == | ||
− | + | Az ázsiai szakácsok által oly könnyedén, rutinosan és gyorsan mozgatott wok szerencsére ma már nálunk is beszerezhető, és egy kis gyakorlással mi is kiváló ételeket készíthetünk benne. A wok általában könnyűacélból készül, amely kiválóan vezeti a hőt, tehát az edény egyenletesen melegszik fel és a hőt hosszú ideig megtartja, továbbá a wok jellegzetes kialakítása miatt nagyon közel kerülnek a hőforráshoz az ételek, amelyek állandóan vissza-visszacsúsznak az edény oldaláról a legmagasabb a hőmérsékletű középső részre. E kedvező tulajdonságok miatt a wokban nagyon gyorsan és kevés olaj hozzáadásával, minimális tápanyag- és vitaminvesztéssel párolódnak és sülnek meg az ételek. A sok használat következtében pedig idővel kialakul a wok falán egy füstös fátyolréteg, amely megadja a wokban készült, keverve sült ételek jellegzetes ízét, aromáját. | |
+ | |||
== Lépések == | == Lépések == | ||
36. sor: | 37. sor: | ||
*[http://www.mindmegette.hu/a-wokban-sutes-aranyszabalyai-18707 A wokban sütés aranyszabályai] | *[http://www.mindmegette.hu/a-wokban-sutes-aranyszabalyai-18707 A wokban sütés aranyszabályai] | ||
*[http://www.kiskegyed.hu/kiskegyed-konyhaja/kiskegyed-konyhaja/wokban-keszult-vacsorak-117502 Wokban készült ételek receptjei] | *[http://www.kiskegyed.hu/kiskegyed-konyhaja/kiskegyed-konyhaja/wokban-keszult-vacsorak-117502 Wokban készült ételek receptjei] | ||
− | |||
− |