Tonhalas tésztát készíteni szerkesztése
Innen: Hogyankell.hu
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
5. sor: | 5. sor: | ||
== Lépések == | == Lépések == | ||
− | # | + | #Főzd ki a tésztát, bő vízben, előírás szerint! Ha kifőtt, szűrd le, tedd félre. |
− | # | + | #Aprítsd fel a paradicsomot apró kockákra! Érdemes recés élű kést használnod, azzal egyszerűbb felvágni a paradicsomot. |
− | # | + | #Bontsd ki a tonhalkonzervet. Egy lábasba öntsd bele a konzerv olaját. |
− | # | + | #Aprítsd fel a fokhagymát és a hagymát! Rakd bele a lábasba. Ha szükséges, önts még hozzá étolajat! |
− | # | + | #Közepes lángon kezd el fonnyasztani a hagymákat. Ha már úgy látod, hogy elkészültek, tedd hozzá a tonhalat, és a paradicsomot. |
− | # | + | #Gyakran kevergesd, mert ilyenkor még könnyen leszívja a hozzávalókat! Ha a paradicsom kicsit megpárolódott, öntsd hozzá a tejszínt, de közben alaposan kevergesd. |
− | # | + | #Ha a tejszín már a lábasban van, fűszerezz! Egy csipet só, egy kiskanál bors kiemeli az ízeket. Az oregano és a bazsalikom pedig mediterrán hangulatot kölcsönöz a tésztának. |
− | # | + | #Folyamatosan keverd, amíg a tejszínnel össze nem forr a szósz. Ha felforrt, vedd le a tűzről. |
− | #Tálalás előtt melegítsd meg | + | #Tálalás előtt melegítsd meg tésztát, merj rá a tonhalas szószból, és jó étvágyat! |
+ | |||
== Tippek == | == Tippek == | ||
− | * | + | |
+ | *Érdemes fűszerezni, de ne sokallj el, mert sót és borsot utána is tudsz az ételbe rakni. | ||
*Ha kezdő szakács vagy, várd meg, amíg a tészta kifő. Előre készíts elő minden hozzávalót, mérd ki a fűszereket, aprítsd fel a paradicsomot. Ha már tapasztaltabb vagy a konyhában, párhuzamosan is végezheted a műveleteket. | *Ha kezdő szakács vagy, várd meg, amíg a tészta kifő. Előre készíts elő minden hozzávalót, mérd ki a fűszereket, aprítsd fel a paradicsomot. Ha már tapasztaltabb vagy a konyhában, párhuzamosan is végezheted a műveleteket. | ||
*Ha túl híg a szósz, keverj hozzá egy kanál étkezési keményítőt, vagy vízzel kikevert lisztet. De ha leveszed a tűzről és hagyod kihűlni, egy kicsit mindig sűrűsödik. | *Ha túl híg a szósz, keverj hozzá egy kanál étkezési keményítőt, vagy vízzel kikevert lisztet. De ha leveszed a tűzről és hagyod kihűlni, egy kicsit mindig sűrűsödik. | ||
+ | |||
== Amire szükséged lehet == | == Amire szükséged lehet == | ||
+ | #Kb. 30 perc | ||
#Lábas, konzervnyitó, tésztaszűrő, fakanál, kés | #Lábas, konzervnyitó, tésztaszűrő, fakanál, kés | ||
#Hozzávalók | #Hozzávalók | ||
31. sor: | 35. sor: | ||
#*kevés olaj | #*kevés olaj | ||
#*só, bors, oregano, bazsalikom ízlés szerint | #*só, bors, oregano, bazsalikom ízlés szerint | ||
+ | |||
== Kapcsolódó források, hivatkozások == | == Kapcsolódó források, hivatkozások == | ||
* Saját recept | * Saját recept | ||
− | + | * [http://www.freedigitalphotos.net/images/agree-terms.php?id=100293965 Tészta fénykép] | |
− | [ |